Dünyada İlk Defa Kilis’te Keşfedildi

Dünyada İlk Defa Kilis’te Keşfedildi

Gümüşhane Üniversitesi Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi olan Doç. Dr. Kemal Kurt, dünyada ilk defa Kilis’te bulunmuş olan yeni bir çoban örümceği türünün keşfedildiğini belirtti.

A+A-

Kemal Kurt, dünyada ilk defa Kilis'te görülmüş olan yeni çoban örümceği türünün, Kilis'in Akçağıl köyü civarlarında yapılmış olan arazi çalışmalarında toplanmış olan örneklerin değerlendirilmesi sonucunda belirlendiğini söyledi.

İsmini Kendileri Koydu

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Dç. Dr. Kemal Kurt, yeni bir takson olduğu anlaşılmış olan türe, örnekleri toplayan Doç. Dr. Ersen Aydın Yağmur'un da ismine atfen ‘Microliobunum erseni Kurt, 2018' adının verildiğini, yapılmış olan çalışmanın SCI-Expanded çerçevesindeki Turkısh Journal of Zoology adındaki bir dergide yayımlandığını, Microliobunum cinsine ait olan bu türün, ilk kez tanımlamasının ve isimlendirilmesinin yapılıp dünya literatürüne kazandırıldığını söyledi.

3 Kıtanın Kesişiminde

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise bu keşiften dolayı mutlu olduklarını, ülkenin çok büyük bir canlı ekosistemine sahip olduğunu, hala keşfedilmemiş türleri içinde olan ülkenin; Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesişme noktasında olması, olağanüstü zengin topoğrafik ve iklim çeşitliliğine sahip olduğunu, 3 kıtanın tarihi göç yolları üstünde yer aldığı için değişik medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve bu gibi sebepler ile oldukça zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.