Dünya’nın En İyi  Yamaç Paraşütçüleri Çameli'nde

Dünya’nın En İyi Yamaç Paraşütçüleri Çameli'nde

Türk Hava Kurumu, 1925’den bu yana amatör sportif havacılığı Türk halkına sevdirmek amacı ile “İstikbal Göklerdedir” şiarı ile gece gündüz demeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Türk Hava Kurumu, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) Lisanslı sporcuları ile bu defa Denizli’nin Çameli ilçesi’nde gökyüzünü süsleyecek. Çameli Belediyesi ve Çameli Kaymakamlığı işbirliği ile 2140 metre yüksekliğinde olan Yaylacık Dağında bu sene 6.sı yapılacak FAI - CAT2 onaylı etkinlik olan 2018 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası hazırlık yarışması gökyüzünde büyük bir şölen yaşanacak.

Yarışmaya 50’den fazla ülkeden 300’den çok sporcunun başvurduğu ama Uluslararası standartlar gereği seçilen en iyi 120 sporcunun katılacağı ifade edildi.

Yarışma 01 Eylül 2018 cumartesi günü (yarın) saat 11.30’da Çameli Belediye Başkanlığı’nın organize ettiği açılış töreniyle başlayacak. 02 Eylül – 07 Eylül 2018 tarihleri arasında ise yapılacak resmi yarışma uçuşlarından sonra 07 Eylül 2018  tarihinde yapılacak kapanış töreninde madalyalar sahiplerini verilecek.

382 Şube Var

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve Uluslararası Hava Sporları Federasyona FAI Başkan Yardımcısı Kürşat Atılgan, Çameli Belediye Başkanı ve Çameli Kaymakamına desteklerinden ötürü teşekkür ettiğini ifade ederek, senede binlerce gence ücretsiz kurs ve eğitim verdiklerini, kurumun üniversitesi ile uçuş akademisi ile 382 şubesiyle, yangın uçaklarıyla, helikopterleri ile kadirşinas Türk Milleti’nden aldıkları yardımlarla faaliyetlerine devam ettiklerini, Ayrıca Türkiye’nin Ulusal ve Uluslarası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ile işbirliği içinde devletinin kendisine yüklemiş olduğu mühim görevlerden bir tanesi olan sportif havacılık alanında da her branşta şampiyonaların düzenlenmeyi sürdürdüklerini, FAI – CAT2 onaylı bu Yamaçparaşüt Mesafe Yarışması aynı zamanda Türkiye’de bu sene yapılmış olan ilk resmi mesafe yarışması olma özelliğini taşıdığını ve tüm sporculara başarı ve kazasız emniyetli uçuşlar dilediğini belirtti.

Kupa ve ödül töreni 07 Eylül 2018 Cuma günü saat 18.00’da Çameli Taş Konaklar’da yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.