Dursun Berkok'un Yeni Kitabı Çıktı

Dursun Berkok'un Yeni Kitabı Çıktı

Akihaber.com.tr yazarlarından Dursun Berkok’un yeni kitabı “Suret-i Emir” çıktı.

A+A-

Yazarlarımızdan Dursun Berkok 2015 senesinde yaşamını yitiren Kayseri’nin yetiştirdiği önemli isimlerden Emir Kalkan anısına kitap çıkardı.

“Suret-i Emir” ismini verdiği kitapta Emir Kalkan’a ait kendi çekmiş olduğu fotoğraflara da yer veren Berkok, Kalkan’ın isminin şehirde yaşatılması gerektiğini ifade ederek, “Talas’ta oturduğu evin bulunduğu sokağa adı verilsin” önerisinde bulundu ve Başkan Mustafa Yalçın’dan bu konuda destek istedi.

Kayseri'nin yetiştirmiş olduğu mühim yazarlardan Emir Kalkan, 2015’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kanatsız Kuşlar Şehri adındaki kitabıyla 2002’de Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü alan Kayserili yazar Emir Kalkan’ın anısına yakın arkadaşı Dursun Berkok kitap çıkardı.

Kıymeti Bilinemedi

Kitap çalışmasının 2 sene sürdüğünü ifade eden Berkok, 132 sayfalık kitapla Emir Kalkan’ı bilmeyenlere tanıtmak ve onun anısını yaşatmayı amaçladığını ifade etti ve “Sağlığında kıymeti bilinmeyen usta bir isimdi. Ne yazık ki, hak ettiği değeri göremedi. Emir Kalkan, bu şehrin yetiştirdiği en önemli hikayecilerdendi ve değerli bir isimdi. Bozkırın sesiydi. Ben onu kaybettikten sonra böyle bir çalışma yapmayı çok istemiştim ve sonunda bunu tamamlayıp, kitap haline getirdim. Kitapta bizzat kendi çektiğim fotoğraflar da yer alıyor. Bu yolda bana destek veren herkese de teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.