Ecdat Görkemli Bir Törenle Anıldı

Ecdat Görkemli Bir Törenle Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde Çivril Belediyesi’nin katkıları ile Anadolu’nun tapusunun alınmış olduğu Miryokefalon zaferinin 842. yıldönümü Çivril’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük yaptığı ve Çivril Belediyesi’nin katkıları ile yapılmış olan programa pek çok bürokrat ve vatandaş katıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Miryokefalon Savaşı’nın yeri ve önemi isimli panel ile başlamış olan program, Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kortej yürüyüşü ve sonrasında Mehter Takımı ve Halk Oyunları gösterileriyle sürdü. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları da tarafından seslendirilen kahramanlık ve ağıt türküleri ile programa katılmış olan vatandaşlar duygulu anlar yaşadılar.

Etkinlikte konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Miryokefalon Savaşı’nın Çivril’de yapıldığının kesin olarak bilindiğini, aslında Çivril olmasa Türkiye’nin de olmayacağını herkese anlatacaklarını, bu savaşla Anadolu’nun tapusunun alındığını, ecdatla ve geçmişle gurur duyduklarını, kendisinin bir defa daha emeği geçen tüm hocalara ayrı ayrı teşekkür ettiğini ve bu yolda can veren tüm ecdadı rahmetle ve minnetle andığını dile getirdi.

Artık Netleşti

17 Eylül 1176’da yapılmış olan Miryokefalon Savaşı’nın Anadolu Türk tarihinin 2. büyük savaşı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yusuf Kılıç, bu savaşın nerede meydana geldiğinin, kuvvetlerin nerede çarpıştığının, hangi yolları takip edip savaş alanlarına geldikleri ile alakalı bugün değişik iddialar olsa da bu iddialara sahip kişilerin ortaya koydukları kaynakların ve tarihi kaynakların gözden geçirildiğin de bu savaşın Çivril ilçesi sınırlarında olduğunun artık kesinleştiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.