Ege derbisi: Denizlispor Altınordu

Ege derbisi: Denizlispor Altınordu

Denizlispor ve Altınordu pazar günü Denizli Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Son haftaların iki formda takımından Horoz attığı gollerle ön planda yer alıyor.

A+A-

Denizlispor ve Altınordu pazar günü Denizli Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Son haftaların iki formda takımından Horoz attığı gollerle ön planda yer alırken, kadrosunda sadece Türk futbolculara şans veren İzmir ekibi ise az gol yemesiyle dikkat çekiyor.

Ligde 43 puanla liderlik koltuğunda oturan Denizli hücumda, 35 puanlı 6. basamaktaki Altınordu savunmada başarılı istatistiklere imza attı. Yücel İldiz döneminde çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik elde eden yeşil-siyahlılar attığı toplam 36 golle Gazişehir'le birlikte 1. Lig'in en çok skor üreten ekibi. Hüseyin Eroğlu yönetiminde yenilmezlik serisini 14 maça çıkaran Altınordu ise 12 golle Hatayspor ilebirlikte ligin en az yiyen gol ekibi.

Denizlispor bu sezon sadece Gazişehir (0-1), Hatay (0-0), G.Birliği (0-0), A.Ordu (4-0 ve Balıkesirspor (0-0) maçlarında fileleri sarsamadı. Altınordu ise toplam 10 maçta rakiplerine gol sevinci yaşatmadı. İkinci yarıya çok iyi başlayan iki takımın randevusu şimdiden heyecan fırtınası yarattı. Denizli ikinci devrede Gazişehir'i deplasmanda 1-0, Adana Demirspor'u evinde 5-1 yenip dış sahada Hatay ile 1-1 berabere kaldı. Altınordu ise Bornova Stadı'nda Balıkesirspor'u 1-0, Karabük'ü de 6-0 yendi. Ankara'da G.Birliği'ni 2-0'la geçen İzmir ekibi Play-Off potasına adını yazdırdı.

Yeşil-siyahlılarda kart cezalısı orta saha Ziya Alkurt'un yanı sıra sakatlığı süren Himmet ile babasının vefatının ardından ülkesi Nijerya'ya giden Kehinde kırmızı-lacivertli ekibe karşı forma giyemeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.