Ege'den Esintiler Bursa'ya Şiir ve Türkü Götürüyor

Ege'den Esintiler Bursa'ya Şiir ve Türkü Götürüyor

Kısa adı YAZ-AR-BİR olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği, Bursa’da “Ege’den Esintiler” şiir ve türkü dinletisi programı düzenliyor. Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu’nun davetlisi olarak Bursa’ya gidecek olan YAZ-AR-BİR ekibi Burs

A+A-

YAZ-AR-BİR ekibi 30.Nisan.2015 Perşembe günü saat:14.30’da “Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu”nun konuğu olarak üniversiteli gençlerle birlikte olacak. “Ege’den Esintiler-Şiir ve Türkü Dinletisi” nde Üniversiteli Genç Kalemler Topluluğu üyesi genç şairler de şiirlerini okuyacaklar.

YAZ-AR-BİR ekibi aynı günün akşamında;  Orhangazi Ördekli  Kültür Merkezi’nde saat:20.00 de başlayacak olan  “Türkü ve Şiir Gecesi”nde şiir ve türkülerini okuyacak.  Bursa Severler Derneği (BUSED) ile birlikte gerçekleştirilecek olan bu program saat:22.00’ye kadar devam edecek.Etkinliklerle ilgili bilgiler veren YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir USLU, etkinliklerinin yoğunlaşarak devam ettiğini belirtti. Uslu, her ay farklı kesimlere ve bölgelere hitap eden bir etkinlik gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek; “Etkinliklerimizi muhakkak bir kurum veya sivil toplum örgütü ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bunun nedeni; Hem sanatın her dalını değişik kesimlere ulaştırmak hem de proje ortağımız kurumların var oluş nedenlerini, faaliyet alanlarını kamuoyuna yansıtmalarına katkı vermek.”dedi.

Bu amaçla Ailzhemier derneği, Bozkurt Kadın Ceza evi, Denizli Muharip Gaziler Derneği, Afyon Dazkırı Belediyesi  ile etkinlikler düzenlediklerini önümüzdeki  günlerde de, Denizli Çal belediyesi, Denizli Acıpayam belediyesi, Denizli Honaz belediyesi, Denizli Bozkurt belediyesi ve Afyon Evciler belediyesi ile etkinlikler  planladıklarını anlatan Uslu; “Bursa’da  da bu faaliyetlerimizin ikisini gerçekleştireceğiz. Bu konudaki ilgi ve hassasiyetlerinden dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi yönetimine ve Genç Kalemler Topluluğu başkanı ile üyelerine özellikle teşekkür ediyorum. Geleceğin aydınları olacak gençlerin şiirler ve türkülerle iç içe yaşaması, kültürel çalışmaların içinde yer almaları günümüzde özlediğimiz ve gelecek için bize umut veren bir duruş olarak değerlendiriyorum.”dedi.

Gençlerle şiir ve edebiyat üzerine söyleşme fırsatlarının da olacağını belirten Uslu; “Ayrıca onlara şair ve yazar arkadaşlarımızın kitapları ile de buluşturacağız.”dedi.

YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Aynı şekilde bir sivil toplum örgütü olan Bursa Severler Derneği başkan ve üyelerinin de sanata, sanatçıya verdiği değerin, bir çok derneğe örnek olması gerekir. İnşallah o gece Bursalı sanat ve sanatçı dostlarımızın tadına doyamayacakları bir gece olacak. Bu bağlamda BUSED başkan ve üyelerine de teşekkür ediyorum.”

Bursa’daki etkinliklerde YAZ-AR-BİR’i;  Abdülkadir USLU  (Genel Başkan), Hüsamettin TAT  (Şair-Genel Başkan Yardımcısı), Sadık DAĞDEVİREN  (Şair-Genel Sekreter),  İbrahim ÇAMALAN (Şair- Uzman üye), Ali TULUK  (Şair), Reyhan PERVANLAR KARAALP (Şair), İsmail GÖKÇE  (Şair), Meral GÖKKAYA (şair), Kadir YATAĞAN (Şair), Veli AYKAR (Şair),  Ziya ŞANLI  (Şair), Hasan ARZUMAN  (THM Sanatçısı) ve Özkan  HÜSEYİN  (Ozan)  temsil edecek.

YAZ-AR-BİR yönetimi gerçekleştirilecek etkinliklere tüm sanatseverleri davet etti.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.