EGEKAF 24’de öğrencilere motor sanayisi anlatıldı

EGEKAF 24’de öğrencilere motor sanayisi anlatıldı

22 Şubat tarihlerinde gerçekleşen Ege Kariyer Fuarı 2024'ün ikinci gününde TEİ Genel Müdürü Prof.

A+A-

22 Şubat tarihlerinde gerçekleşen Ege Kariyer Fuarı 2024'ün ikinci gününde TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, "Motor Sanayisi" konulu konuşması ile büyük ilgi topladı.

EGEKAF24'ün yoğun katılımla gerçekleşen ikinci gününde TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit "Motor Sanayisi" adlı konuşması üniversite öğrencileri ve mezunlarla bir araya geldi. Kısa öz geçmişini ve kariyer hayatından örnekleri paylaşan Prof. Dr. Akşit, TEİ şirketi ile ilgili kısa bir tanıtım yaparak, Türk Uçak Sanayi ve TUSAŞ Motor Sanayi tarafından yürütülen çalışmaları aktardı. Konuşmasına EGEKAF24'te olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit yaptığı konuşmada şunları dile getirdi, "Öncelikle ben biliyorsunuz buralıyım, Denizliliyim. Zorlandığınız zaman vazgeçerseniz hiçbir şeyi başaramazsınız, inatla devam edeceksiniz. Yaptığınız işi baştan doğru planlayacaksınız. Mesela, Milli Rüzgâr Tribünü projesi. TEİ'ye Genel Müdür olmadan önce projenin başında ben vardım. 120 kadar değişik araştırmacı vardı. İlk Milli Rüzgar Tribünümüzü 500kwlık- 50 metrelik devasa bir makine yaptık ve sahaya getirdik. Türkiye'de ilk defa büyük dişliler ürettirdik." dedi.

"Risk olmadan para kazamamasınız"

Prof. Dr. Akşit, "Şu anda uçmakta olduğunuz hemen hemen her uçağa parça üretiyoruz. Şu ana kadar 89 motor ürettik. 2022 yılında ilk defa jandarmamıza teslim ettiğimiz motorlarımız envantere girdi ve uçuyorlar. Sınıfında rekor kıran motor ürettik. Rekor kıran motorun rekoru sadece ürettiği güç olarak değil, proje başlangıcından iki buçuk yılda bu hale getirilmesi de bir rekor. Kabiliyetinizi keşfedin, onu geliştirmeye çalışın. Risk olmadan para kazamamasınız. Hiçbir hata yapmayan kişi, hiçbir şey yapmamıştır. Övünülecek bir şey değildir. İnsanoğlu hata yapar. Ama önemli olan kontrollü yapmak bunu ciddi hasar vermeyecek şekilde. Hatalardan öğreneceksiniz. Hiçbir şey yapmazsanız, eleştiri almazsınız, kimse de seni taşlamaz ama hiçbir şey de yapmaz. Korkaklar zafer anıtı dikemez, cesur olacaksınız" şeklinde konuştu.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.