Ege'nin Kırkpınar'ı Beyağaç'ta Başlıyor

Ege'nin Kırkpınar'ı Beyağaç'ta Başlıyor

Ege'nin Kırkpınar'ı Beyağaç'ta Başlıyor

A+A-

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde Ege’nin Kırpınar’ı 8. Geleneksel Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri Kültür Sanat Festivali, 28-29 Ağustos’ta düzenlenecek. Güreşlere Kırkpınar Yağlı Güreşçileri ve Türkiye’nin her yerinden 250-300 güreşçinin katılması bekleniyor.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay,  Yağlı Güreş Ağası  Sezer Tomay, Eski Milli Güreşçi ve Antrenör Zekai Erten ve Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Hüseyin Çokal birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, herkesi Beyağaç’taki Yağlı Güreşleri izlemeye davet etti.

Etkinlik programı hakkında bilgi veren Başkan Akçay, “28 Ağustos Pazartesi günü ihtiyaç sahibi 25 çocuğuz için toplu sünnet töreni yapılacak. Amacımız ata sporumuz olan Yağlı Güreşi yaşatmak ve yeni Hüseyin Çokal’lar yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca Kırkpınar Altın Kemer sahibi Hüseyin Çokal’ın ismini yaşatmak istiyoruz. Bu yılki etkinliğe izleyici ve protokol anlamında katılımın eskiye göre çok daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi. İlçe dışında yaşayan Beyağaçlıların bu etkinliklerde bir araya geleceklerini söyleyen Mustafa Akçay, ilçenin Yayla turizmi açısından önem arz eden Yumaklı Yaylası, Karagöl, Topuklu Yaylası, Anıt Karaçam Ormanları, Kartal Gölü ve Eren Günü’nün de yerli ve yabancı misafirlere tanıtılacağını söyledi.

Geleneksel Beyağaç Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, 29 Ağustos Salı günü Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Güreşleri Er Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.