Eğitim Dipte Kaldı

Eğitim Dipte Kaldı

TÜİK 2017 yılı, Hanehalkı Tüketim Harcaması (Bölgesel) İstatistiklerini açıklandı. Bu çerçevede Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgilere göre;

A+A-

Hanehalkları bütçelerinden en fazla payı “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamasına ayırdı

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2015, 2016 ve 2017 senelerine ait verilerinin birleştirilmiş neticelerine göre; Hanehalkları bütçelerinden en çok payı “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamasına ayırdılar. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması Düzey-2 bazında bölge içerisindeki harcama gruplarının dağılımına bakıldığında, TR32 (Aydın, Denizli, Muğla) Bölgesi'nde hanehalklarının tüketim amaçlı yapmış olduğu harcamalar içerisinde en yüksek payı yüzde 21.8 ile “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamasının, en düşük payı ise yüzde 2,1 ile “eğitim” harcamasının aldığı görüldü.

Toplam harcamalardaki payı en fazla artan grup “ulaştırma” oldu

Bölgede “ulaştırma” harcamalarının payı bir evvelki seneye göre 1.7 puanlık artış ile yüzde 17.9’dan yüzde 19.6’ya çıktı.

Diğer yandan “gıda ve alkolsüz içecekler” harcamalarının payı bir evvelki seneye göre 1.5 puanlık düşüş ile yüze 23.3’ten yüzde 21.8’e geriledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.