Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Gözaltına Alındı

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Gözaltına Alındı

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Ankara'da gözaltına alındı.

A+A-

Ankara TÜİK'in önünde gerçekleştirilen eyleme polis müdahale etti. Müdahale sonucunda çok sayıda kişi gözaltı alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Mehmet Balık, Mücahit Dede ve Suat Sadıç da var.

Gözaltılarla alakalı sendikadan şu açıklama yapıldı:

"Gerçeklerden uzak veri açıkladığı gerekçesiyle TÜİK önünde yapmak istediğimiz eyleme polis müdahale etti, en temel sendikal hak ve özgürlüklerden biri olan protesto hakkımız gasp edildi.

Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Şube ve Temsilcilik Başkanlarımız, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalarımızın Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte TÜİK önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandık. Polis müdahale tehdidinde bulundu ve itilerek TÜİK önünden uzaklaştırılmak istendik.

Görüntü almak isteyen gazetecilerin de engellendiği müdahalede, "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.
Polis saldırısı sırasında, Genel Başkanımız Kadem Özbay, Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Selçuk ve İstanbul 3 No’lu Şube Başkanımız Alkoç Turan Başgönül, sert bir şekilde darp edilerek yaralandı. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreter Mücahit Dede, Denetleme Kurulu Başkanımız Suat Sadış, Ankara 3 No’lu Şube Başkanımız Doğan Dağdelen ve Denizli Şube Başkanımız Namık Kemal Aydoğan gözaltına alındı. 

Genel Başkanımız Kadem Özbay, Anayasal bir hak olan gösteri ve protesto hakkımızın gaspına yönelik bu antidemokratik baskıya tepki gösterdi ve şöyle konuştu:  

"Bugün iktidarın borazanı haline gelmiş TÜİK, senin hakkını gasp ediyor farkında mısın? Sen anayasanın üzerinde yönetmeliklerin üzerinde bir emiri yerine getiremezsin. Bugün kendi çocuğunun eğitim masraflarını karşılayamazken, eve gittiğinde o marketten çıkardığın fişi tek tek çizerken, bugün eğitimcilere yaptığınız şiddet tarihin en dip yerinde kayıtlı kalacaktır. Oradaki polis arkadaşlara seslendiğimizde, bizim fikrimizi sorgulaması bizim, bizim bu ülkeye karşı sorumluluğumuzu sorgulaması onların vicdanlarıyla hayatları boyunca çatışma yaşayacakları bir andır. Ülkenin acı tablosu, bizler gibi yoksulluk sınırının altında ücret alan polislerin eğitimcilere şiddet uygulayacak hale gelmesidir. Hiçbir kuvvet, anayasadan, bu cumhuriyetin yurttaşlarından üstün değildir. Bugün uygulanan emir kanunsuzdur. İster cumhurbaşkanı olun ister vali olun, bu ülkenin hiçbir yurttaşından üstün değilsiniz. Bu Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak talimatı yerine getirmişlerdir. Öğretmenlerin, memurların, işçilerin, emekçilerin temsilcilerinin üzerine biber gazı ile şiddetle müdahale etmişlerdir. Biz haklarımızı alana kadar, hatta buradan altını çiziyorum; bize o şiddeti uygulayanların ve o talimatı verenlerin çocuklarının bu ülkede daha özgür yaşayabilmesi için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından Genel Başkanımız Kadem Özbay ve Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Selçuk, hastaneye giderek darp raporu aldı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya hastaneye gelerek destek verdi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.