Eğitime Darbe Vuruluyor

Eğitime Darbe Vuruluyor

Pek çok ilçede olduğu gibi Çal ilçesinde öğretmen sorunu yaşanıyor. Çal ilçesinde başta veliler olmak üzere, eğitimde yaşanmış olan büyük sıkıntıya isyan var.

A+A-

Denizli şehir merkezinde yüzlerce öğretmenin sınıf bulamayarak, derslere girmeden maaş aldığı ifade edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde 300’den fazla öğretmenin depoda tutulduğu ifade edildi. Bu öğretmenlerin derse girecek sınıf bulamadığı ve derse girmeden maaşlarını aldıkları, durum böyle iken, Çal ilçesinde ise kadrolu öğretmen sıkıntısının yaşandığı ve ilçede 36 ücretli öğretmenin görev yaptığı, velilerinse, ilkokul 1.sınıfa başlayan çocukların tecrübesiz ücretli öğretmenlerce eğitilmesinin yetersiz olduğunu ve Çal’daki eğitime büyük darbe vurulduğunu ifade ediliyor.

HAYIRSEVERLER BİLE İSYAN EDİYOR

Öğretmen probleminin en çok yaşandığı yerlerden olan Çal’ın Hançalar Mahallesi’nde Muhtar Ramazan Çulha, çocukların kaliteli eğitim almasını istediklerini fakat okullarında bir tane bile kadrolu öğretmenin olmadığını, bu koşullarda geleceğin kaliteli nesillerinin yetişemeyeceğini ifade ederek sitem etti. Aslen Hançalarlı olan ve İstanbul’da ikamet eden hayırsever işadamı Salih Kuzu, 2 sene evvel 46 sene önce mezun olduğu ilkokul için 1 milyon 500 TL harcayıp okulu yeniletti. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu’nda kadrolu öğretmen kalmadığını öğrenmiş olan Kuzu’nun Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp,  eğitimde kalitenin artmasını, çıtanın yükselmesi amacı ile yola çıktıklarını, vatana yapılacak en büyük hizmetin eğitime katkı olduğunu söylediklerini, çağdaş dünyaya entegre olmuş, donanımlı nesillerin yetişsin istediklerini ama okulda bir tane bile kadrolu öğretmenin olmamasının içler acısı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.