Ek Süre Talep Ettiler

Ek Süre Talep Ettiler

Denizli’de daha evvel iflas erteleme olarak da bilinen konkordato ilan eden firmaların bazıları tekrar mahkemeye başvuru yapıp ek süre almaya başladılar.

A+A-

Döviz kurunda meydana gelen dalgalanma ile birlikte oluşan sıkıntılar,  ekonomik anlamda pek çok firmayı sarsmıştı. Bu sıkıntılardan korunmak amacı ile şirketlerin ve üretimlerinin devamlılığını sağlamak için konkordato talepleri ortaya çıkmış ve mahkemeye başvuru yapılmıştı. Ülke çapında olduğu gibi Denizli’de de başta tekstil olmak üzere onlarca firma Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi’nden konkordato hakkı alabilmişti. Mahkeme bilhassa firmalara 3 ay süre ile geçici konkordato hakkı tanımıştı. Şimdi ise firmalar ayakta kalmak, üretimlerine devam edebilmek için bu sürenin uzatılması için mahkemenin yolunu tuttular.

ASLAN TEKSTİL’E 1 YIL KORUMA

Daha evvel 3 ay süre ile geçici koruma alan Aslan Tekstil Ve Konfeksiyon A.Ş, tekrar mahkemeye başvurarak ek koruma talebi etti. Mahkeme ise durumunu değerlendirdiği kentin dev tekstil firmalarından birisi olan Aslan Tekstil’e 20 Aralık 2018’den başlamak üzere 1 sene ek mühlet kararı verdi. Ayrıca daha önce denetim ve kontrol amacı ile firmaya atanan 3 komiserin görevlerine de devam edecek. Yine daha önce şahsında 3 ay süreyle konkordato ilan eden İsmail Aslan’ın ek süre için tekrar mahkemeye başvuru yaptı. Başvuruyu değerlendiren   Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, Aslan içinde 13 Aralık 2018’den başlamak üzere ek 1 yıl daha koruma kararı aldı.

MODAEV İÇİNDE EK KORUMA

Yine Denizli’nin önde tekstil firmalarından birisi olan ve daha önce 3 ay süreyle geçici mühlet alan Modaev Tekstil de,  ek süre için mahkemenin yolunu tuttu. Firmanın 3 aylık konkordato sürecini ve mevcut durumunu değerlendiren mahkeme kentin önde firmalarından birisi olan Modaev’e 21 Aralık 2018’den başlamak üzere 2 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.