Ekmeğini Topraktan Çıkaran Nasırlı Ellere Saygı

Ekmeğini Topraktan Çıkaran Nasırlı Ellere Saygı

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Mesajında çiftçilerin harcamış olduğu emeğin,alın terinin öneminden bahseden Başkan Yılmaz,tüm çiftçilerin emeklerinin karşılığını en verimli ve en bereketli şekilde almaları temennisinde bulundu.

Çiftçilikteki teknolojik gelişmenin de önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz,şunları kaydetti:

”Çiftçilerimiz, gerçekten büyük emek ve gayretler göstererek, adeta ekmeğini taştan ve topraktan çıkaran nasırlı ve şerefli elleri temsil ediyor. Bizler, yaşamımızı sürdürmemiz için ihtiyaç duyduğumuz en temel gıdalarımızı çiftçilerimizin elinden alıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu noktada söylediği; ”Köylü milletin efendisidir” sözünün içeriğinde aslında çiftçinin de yeri vardır. Çünkü çiftçi emek veren ve üretendir. Çiftçi, alın teri ile adeta toprağı ilmek ilmek işleyerek, üreten insandır. Diğer yandan devletimiz ve hükümetimizin çiftçilerimiz ve çiftçilik sistemimiz hakkında almış olduğu reform niteliğindeki kararlar, çiftçilerimizi olduğu gibi bizleri de memnun ve mutlu etmektedir. Bu vesile ile üretim ve verimliliğin arttırılması ile ürünün pazarlara intikalinde yorulmadan çalışmalarını sürdüren çiftçilerimizin “Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, tüm çiftçilerimize bolluk ve bereket içinde sağlık ve mutlulukla geçirecekleri verimli yıllar temenni ediyorum.

Ekonominin Can Damarı

Türkiye'de tarımın her zaman en önemli sektör ve gelişmekte olan ekonominin can damarı olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz,”Yoğun emek sektörlerden biri olan tarımda üreticimizin, çiftçimizin sorunlarına rağmen bin bir zahmet ve emekle çalıştığını, ürettiğini biliyoruz.Çiftçilerimizin modern tarım yapması ve geleneksel yöntemleri geliştirerek iyi tarım uygulamalarına yönelmeleri, aile modeli tarımsal üretimden ziyade kooperatifçilik mantığı üzerine yoğunlaşmalarını teşvik eden projeler üretilmesi durumunda bölgemizde ciddi bir ilerleme sağlanacağı düşüncesindeyiz.Birim alanda elde edilen verimin artması, toprağın doğru kullanımı, sulama suyunun analizi ve çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını tam olarak alabilmesidir. Bütün zor şartlara rağmen, ülkemiz ekonomisini ayakta tutan en önemli sektörde faaliyet gösteren tüm çiftçilerimizin gününü kutluyor, topraktaki bereketin her daim artmasını ve bu vesile ile insanlarımızın kazanmasını temenni ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.