Ekmek Satışlarında Yeni Dönem

Ekmek Satışlarında Yeni Dönem

Korona virüs salgınına karşı önlemler artarak alınmaya devam ediliyor. Denizli Fırıncılar Odasından da açıklama geldi.

A+A-

Korona virüs önlemleri kapsamında ekmek satışlarında da değişikliğe gidiliyor.

Alınan bilgilere göre koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ekmekler hazır ambalajlı ve gıdaya teması uygun kağıt esaslı malzeme ile paketlenecek.

3 Yöntem

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ekmek satışında 3 yöntem uygulanacak ve bunun dışına çıkılmayacak.

Bu kapsamda, ekmek hazır ambalajlı ve gıdaya teması uygun kâğıt esaslı malzemeyle paketlenecek.

Ekmeğin dolap içinde satılmasına da devam edilecek ancak ekmekler görevli kişiler tarafından temizlik kurallarına uyularak verilecek. Müşterinin hiçbir şekilde ürünlere temas etmesine izin verilmeyecek.

Denizli'den de açıklama

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Ülke olarak yaşamakta olduğumuz koronavirüs salgını nedeni ile odamız ve odamıza üye iş yerlerimiz gerekli önlem ve tedbirleri zamanında almıştır ve almaya devam etmektedir” dedi.

Müşteri Ürüne Temas Etmeyecek

Bugüne kadar temiz üretilen ekmeğin ve pidenin daha hijyenik koşullarda üretilmesi için tedbirlerin  arttırıldığını ifade eden Karadaban, üretim aşamasında hijyenine dikkat edilen ekmek konusunda alım aşamasında da aynı duyarlılığın sergileneceğini bildirdi. Pidelerin kapalı pakette aracı olmadan tüketiciye ulaştırıldığını ifade eden  Karadaban, vatandaşın ekmeği aldığı yerlerin hijyenik olup olmadığına dikkat etmesi gerektiğini dile getirerek, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında ekmek satışında da bir dizi önlem alındı. Buna göre artık ekmek hazır ambalajlı ve gıdaya teması uygun kağıt esaslı malzemeyle paketlenecek. Ekmeğin dolap içinde satılmasına da devam edilecek ancak ekmekler görevli kişiler tarafından temizlik kurallarına uyularak verilecek. Müşterinin hiçbir şekilde ürünlere temas etmesine izin verilmeyecek. Bu aşamada perakende satış yerlerinde özellikle bakkal ve marketlerin dışında kesinlikle ekmek satılmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.