El Halısı Modelleri ve El Halısı Fiyatları

El Halısı Modelleri ve El Halısı Fiyatları

El halısı modelleri el tezgahlarında, geleneksel yöntemler kullanılarak imal edilir.

A+A-

El halısı modelleri el tezgahlarında, geleneksel yöntemler kullanılarak imal edilir. Bunların dokunması esnasında sentetik malzeme kullanılmadığı için endişe etmeden kullanılabilir.  Görünüş açısından bir sanat eserini andıran bu halılar ortama yeni bir bakış açısı kazandırır.

İnsanlar tarafından ilmek ilmek dokunan bu halılar bir sürecin sonunda ortaya çıkmaktadır. Genellikle bir kişi tarafından dokunsa da çok büyük bir halı iki kişi tarafından da dokunabilir. Bu bakımdan el emeği oldukça yüksektir.

Halının yavaş yavaş dokunması sebebiyle el halısı modelleri fabrikasyon halılara göre daha kaliteli bir yapıya sahiptir. Eğer evinizde bu tür halıları kullanmak istiyorsanız, Retro Halı geniş kategorisinde birbirinden farklı seçenekleri size sunmaktadır. Her birini inceleyebilir, aralarından sizin için en uygun olanlarını tercih edebilirsiniz.

El Halısı Hangi Özelliklere Sahip?

El halısı modelleri fabrikada imal edilen halılardan tamamen farklıdır. Bunların sahip olduğu özellikler genel olarak şu şekilde özetlenebilir:

  1. Halıların boyaması esnasında sentetik maddelerden yararlanılmaz.
  2. İnsanlar tarafından dokunduğu için motif bakımından zengindir.
  3. El dokuması halıları genellikle bir kişi dokumaktadır. Ancak halı çok büyükse iki kişi tarafından dokunması da mümkündür.
  4. El dokuma tezgahlarında işlenmektedir.
  5. Renk ve motif bakımından zengin bir yapısı bulunmaktadır.

Bu gibi özellikleri sayesinde el halısı yaşam alanlarına birçok avantaj kazandırır. Bunlar genel hatları ile aşağıda olduğu şekilde özetlenebilir:

  1. İlmek ilmek dokunduğu için zaman içerisinde ortaya çıkar.
  2. Estetik bir görünüme sahiptir.
  3. Kök boyalar kullanılarak renklendirilir.
  4. Zemine bastığınız zaman kaymanızı önler.
  5. Bakım ve temizlik doğru yapılırsa kalite ve dayanıklılığı uzun yıllar boyunca korunabilir.

Bu bakımdan el halısı modelleri hem estetik hem de işlev bakımından yaşam alanlarına pek çok avantaj kazandırmaktadır. Kullanım alanları oldukça geniş olup normal bir halı gibi tüm odalarda kullanılabilir.

El Halısı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir kere halı almak ve bunu uzun yıllar boyunca, sorunsuz şekilde kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz tavsiye edilen bazı noktalar vardır. Bunlara özen göstermek, sonuçlardan memnun kalmanıza yardımcı olur.

El halısı almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bir nokta boyutlarıdır. Her evin ve odanın metrekaresi farklıdır. Ayrıca insanlar halının kaplayacağı yeri farklı olarak isteyebilir. Örneğin bazıları halının mobilyanın altına da gelmesini isterken, bazı kişiler sadece orta alanı kaplamasını arzulayabilir.

Halının ölçülerine bakmaz ve sereceğiniz odanın boyutlarını bilmezseniz, sonuçlardan memnun kalmamanız olasıdır. Bu nedenle hemen karar vermeden gerekli ölçüler alınmalıdır. Kinci olarak kaliteye de dikkat edilmelidir. Halılar 7/24 kullanılan eşyalardır ve bu nedenle kalitesiz bir halı kısa zamanda aşınabilir. Eğer tekrar almak istemiyorsanız, kaliteli olmasına dikkat edilmelidir.

El halısı almayı planlıyorsanız genel olarak bunlara özen göstermek, daha doğru kararlar almanıza yardımcı olur.

El Dokuma Halı Fiyatları Ne Kadar?

Halılar yaşam alanlarında en gerekli eşyalardan bir tanesidir. Çünkü hem işlevsel hem de estetik anlamda odalara büyük artılar kazandırır. Yeni bir halı almayı planlayan kişiler, bu süreçte el halısı fiyatları ne kadar sorusunu sorabilir.

Halı fiyatları ölçüye, halıda kullanılan malzemeye ve halının kalitesine göre değişmektedir. Bu nedenle el halısı fiyatları standart değildir ve farklılıklar gözlemlenir. Retro Halı size uygun fiyata kaliteli el dokuma halılara ulaşmanıza yardımcı olmaktadır.

Geniş kategorimiz arasından farklı el dokuma halı modellerini inceleyebilir, bunların içerisinde hem zevklerinize göre hem de yaşam alanlarınıza uygun olanları keşfetmeniz mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.