Elektrik faturalarında yeni düzenleme!

Elektrik faturalarında yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında elektrik faturaları ile alakalı yeni düzenleme hakkında bilgi verildi.

A+A-

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "210 kilovatsaate kadarki düşük tarife vatandaşlarımız lehine ilgili kurumlar tarafından yeniden değerlendirilecek. Esnaflarımız için de benzer bir düzenleme yapılacak. Sivil toplum örgütlerinin de elektrik kullanımları ticarathane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Cemevler'nin de elektrik kullanımı tarifesi ticarethane statüsünden konut tarifesine çevrilecek" dedi.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

*Geçtiğimiz kabine toplantısında en düşük tarifeyi 150 kilovatsaatten 110 kilovatsaate düşürerek bir rahatlama sağlamıştık. Bugünkü toplandığımızda 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife vatandaşlarımız lehine ilgili kurumlar tarafından yeniden değerlendirilecek.

*Esnaflarımız için de benzer bir düzenleme yapılacak. Sivil toplum örgütlerinin de elektrik kullanımları ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Cemevler’nin de elektrik kullanımı tarifesi ticarethane statüsünden konut tarifesine çevrilecek.

*Daha önce sözünü verdiğimiz doğalgaz desteğine dair de ilgili hazırlıklar tamamlandı.

*Elektrik ve doğalgazda haneleri desteklemeye devam ediyoruz. Milletimizin sesine kulak veriyor, derdine derman oluyoruz.

*Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defa ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği sağlayacağız. Elektrik desteğinde halen 2,1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz.

*Sosyal Güvenlik şemsiyemizin kapsama alanını ve etkisini genişletecek, 15 milyar liralık yeni destek planını hazırlığı talimatını verdim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.