''Elimizi Taşın Altında Tutuyoruz''

''Elimizi Taşın Altında Tutuyoruz''

''Elimizi Taşın Altında Tutuyoruz''

A+A-

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan istihdam teşvik politikalarının önemli olduğunu ifade ederek, “Bu teşvik politikaları ile birlikte işsizlik rakamlarının hızla azalacağına inanıyoruz” dedi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Önal, Kemal Tuncer ve Ramazan Çelikkol ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen İstihdam Şurasına katıldıklarını belirterek, “Bu şurada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan işverenlere, yetimlere, engellilere, annelere ve gençlere müjdeler vermesi bizleri heyecanlandırdı. Teşviklerle birlikte işsizlik rakamlarının hızla azalacağına inanıyoruz. İşadamları olarak devletimizin büyüme ve güçlenme hedefine katkı koymak için daha fazla gayret göstereceğiz. İstihdam teşvik politikaları, Türkiye’nin ekonomik büyümesine pozitif katkı sağlayacaktır” dedi.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği “istihdama iki ilave istihdam sağlama” hedefine Denizli olarak katkı koymaya hazır olduklarını dile getiren Erdoğan, “İşsizlikle mücadele için daha fazla üretmeye ve daha fazla yatırım yapmaya ihtiyaç vardır. Devletimizin açıkladığı istihdam politikaları ile tüm sektörlerimizde hareketlilik olacak ve 2018 yılında işgücüne çok daha fazla katkı sağlanacaktır” diye konuştu.

 

“DTO OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINDA TUTUYORUZ”

Başkan Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak işsizlikle mücadele konusunda girişimcilik eğitimlerine önem verdiklerini belirterek, “Yeni işyeri, yeni istihdam anlamına gelmektedir. Bu amaçla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Denizli Müdürlüğü işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri düzenlemekteyiz. Biz biliyoruz ki bir kişinin işçiyken işveren konumuna geçmesi, ekonomimiz için çok önemlidir. Bizlerden kurs alıp işyeri açan kişiler, istihdam seferberliğine katkı sağlamış demektir.” şeklinde konuştu.

Denizli’nin mesleki eğitim ihtiyacının karşılanması amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini de aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Denizli Ticaret Odası olarak Avrupa Birliği Fon Destekli Eğitim Projemiz kapsamında 68 kişiye eğitim vererek, inşaat sektörünün ihtiyacı olan ısı ve su yalıtımcısı yetiştirmiştik. Tekstil sektörümüz için moda ve tasarım merkezi oluşturarak, yeni tasarımcılar yetiştirdik. Bunların dışında kaynakçılık eğitimleri düzenliyoruz. 18 Aralık 2017 Pazartesi günü bu eğitimlerimiz başlıyor. Denizli Ticaret Odası olarak mesleki eğitim için elimizi taşın altında tutuyoruz ve bu eğitimlere sektörlerimizin ihtiyacı doğrultusunda devam edeceğiz.”

 

YENİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları kısaca şöyle:

“-Prime esas kazanç sistemini getiriyoruz. Artık ek istihdamda 4 bin 740 liraya olan ücretler de sigorta primi teşvikine dahil ediliyor. Prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da sürecek. Rakamlar yeni asgari ücrete güncellenecek, bu teşvik 2020'ye kadar sürecek.

-Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve vergilerin verginin birini kendileri birini devlet ödeyecek. Esnaflarımıza, küçük işletmelere bir ay senden bir ay bizden diyoruz. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak.

-İŞKUR'un kendi işçini kendin yetiştir programı sürecek ve altı ay olacak. Katılanlara günlük 54 lira cep harçlığı verilecek.

-Geleceğin meslekleri olarak görülen siber güvenlik gibi alanlarda iş başı programlarına katılan gençlerimizin eğitim ve günlük 75 lira cep harçlığı almalarını sağlayacağız.

-İşbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara, 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteği vereceğiz.

-Artık 18-25 yaş arası gençlerimiz çalışmaya başlasalar da yetim aylıkları kesilmeyecek.

-Yeşil pasaport sahipleri gençler, artık çalışmaya başlasalar da 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler. (Mevcut uygulamada yeşil pasaport sahibi gençlerin çalışmaya başlamaları durumunda bu hakları kayboluyordu)

-En az yüzde 40 engelli raporuna sahip engellilere İŞKUR tarafından 36 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Bu rakamı önümüzdeki yıl 50 bin liraya yükseltiyoruz.

-Teşvikle bir istihdam ilave eden işadamlarımızdan bir daha ilave edip iki istihdam sağlamalarını bekliyoruz.

-Sanayicilerimiz işçi ve eleman bulamamaktan yakınıyor. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak için özel sektörle iş birliği yapıyoruz. Mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını birlikte düzenleyen yeni bir sistem getiriyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.