Ellerinizi Temizleyin, Hayatları Kurtarın

Ellerinizi Temizleyin, Hayatları Kurtarın

Bugün 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü. Hepimiz bugün elimizi daha çok yıkamalı ve korona virüsle mücadeleye katkıda bulunmalıyız.

A+A-

El Hijyeninin önemini bir kez vurgulamak için PAÜ Hastanesi AD. Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut açıklamalarda bulundu

Turgut, “Birçoğu olağanüstü zorluklarla karşı karşıyalar ve hepsi olağanüstü işler başarıyorlar. Hemşireler, özellikle bulaşıcı hastalık salgınları sırasında, toplumlarında genellikle en ön cephede olan sağlık çalışanlarıdır. Uzun çalışma saatleri, stresli çalışma ortamı ve yorgunluk, COVID-19 gibi enfeksiyonları edinmeye yatkındırlar. Sağlık hizmetlerinden edinilmiş enfeksiyonların çoğu, uygun el hijyeni uyumluluğu, koruyucu ekipman kullanımı ve iyi eğitimli hemşireler tarafından önlenebilir. Güvenlik ve bakım kalitesi için, yeterli sayıda hemşireye sahip olmak ve ekipmana erişim çok önemlidir.

Genel olarak salgınlarının ciddiyeti ve özellikle COVID-19 göz önüne alındığında, DSÖ yönergelerini tanıtmak ve 'Ellerinizi Temizleyin, hayatları kurtarın' kampanyasını dünya çapında uygulamak çok önemlidir. DSÖ, 2020'yi Hemşire ve Ebe Yılı olarak belirlemiştir.” Dedi.   

'Hemşireler ve Ebeler: TEMİZ BAKIM ELİNİZDE!' ‘YAŞAMI KAYDET!’

Enfeksiyon Kontrol Komitesi Sorumlu Hemşiresi Nezihan Yamandağ el hijyeninde eğitimlerin önemini vurguladı ; Corona virüsü yıllardır bizlerin tüm eğitimlerimizde üzerine basa basa vurguladığımız el hijyeninin önemini bir anda tüm dünyaya öğretti. Sağlık personeli dahil olmak üzere tüm insanlar ellerini yıkamayı ya da hijyenik el ovalamayı sürekli yapmaya başladı. Önemli olan hepimizin öğrenmesiydi. Küçücük çocuklar bile su ve sabunla en az 15-20 saniye el yıkamayı anlatabiliyordu. Corona virüs nedeniyle el yıkama şu anda olduğundan daha fazla olmamıştı. Covid-19 pandemi sonrasında da devam etmesini diliyoruz.

Bundan önceki yıllarda kurum içinde, ülke genelinde ve dünyada El Hijyeni Günü için etkinlikler yaptık. Bu yıl geçtiğimiz yılların hatıraları ile sosyal mesafeyi korumak için sosyal medya üzerinden el hijyeni gününün önemini tekrar gündeme getiriyoruz. Sosyal mesafeyi korumak için geçen yıllarda yaptığımız etkinlikleri pandemi nedeniyle yapamıyoruz. El hijyeni oranı yüksek olan bölümlere ve kişiye özel enlerimizin teşekkür belgelerini veremiyoruz. Zaten en iyi orandan ziyade artık herkes en iyisi.

PAÜ Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi ekibi ise el hijyeninin önemini vurgulayarak öncelikle bu süreçte kurumumuzda çalışan tüm sağlık personelimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sizler EN iyisi, EN mükemmeli, EN fedakarlar olarak dünya tarihine damganızı vurdunuz. Tüm teşekkürleri ve alkışları hak eden bütün sağlık personellerinin dünya el hijyeni gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Pamukkale üniversitesinin bir mensubu olarak insan üstü çabalarınızı bizzat en yakınınızda gördük. Sizlerle gurur duyduk. İyi ki varsınız, iyi ki varız hepimiz.

Dünya el hijyeni gününü bu alanda çalışan tüm sağlık personellerimize atfediyoruz.           

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.