Elma Ağacı Kış Mevsiminde Meyve Verdi

Elma Ağacı Kış Mevsiminde Meyve Verdi

Ordu'nun Çamaş  ilçesinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu elma ağaçlarının meyve vermesi görenleri şaşırtıyor.

A+A-

Çamaş ilçesinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, elma ağaçlarının çiçek açıp meyve vermesine neden oldu.

Çamaş İlçeye bağlı Sakargeriş Mahallesinde  bulunan bir bahçede bir  elma ağacının meyve vermesi, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.Çamaş ilcesi Sakargeriş Mahallesinde yaşayan Yusuf Akduman, yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle çok sayıda ağacın canlı kaldığını söyledi.Kış aylarında ağaçların kökleri dışında, gövdesinin ve dallarının uykuya yatması gerektiğini belirten Akduman, Mevsimler sıcak gidiyor. Bu tür olaylar da şaşırtıcı oluyor. Kar yağmadığı için ağaçlar uyuyamadı. Karın yağması, don olması lazım. Bu sene böyle gidiyor. Mevsimlerin kötü gitmesi, kar yağmaması nedeniyle pek çok ağaç neredeyse çiçek verme noktasına geldi. Bahçemdeki elma ağacı  görünce  bizi de şaşırttı." diye konuştu.

Ali Yazan /Ordu/ Akis Haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.