Emeklilik primlerini tamamlayanlara müjde!

Emeklilik primlerini tamamlayanlara müjde!

Emeklilik primini tamamlayıp emekli olmayı bekleyen yaklaşık 2.3 milyon kadar emekli için müjdeli haber geldi. Buna göre; yasa kabul görürse 1999 yılından önce işe başlayan kadınlar 38, erkekler ise 43 yaşında emekli olabilecekler.

A+A-

Emeklilik yaşı konusunda yeni kanunun Meclis gündemine geleceği iddia edildi. Emeklilik için primini tamamlayan ancak yaşı bekleyenlerin emekli olması adına yasa teklifinin Meclis gündemine geleceği belirtildi. Yasanın kabul görmesi durumunda 1999 yılından önce işe başlayan kadınlar 38, erkekler ise 43 yaşında emekli olabilecek.

 

Emeklilik primini tamamlayıp emekli olmayı bekleyen yaklaşık 2.3 milyon kadar emekli için müjdeli bir haber geldi. Meclis'in yeniden açılması ile birlikte yeni yasanın kabul görmesi durumunda 1999'dan önce işe başlayan kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olma hakkına sahip olabilecekler.

Meclis Gündeminde

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili MHP'nin sunduğu ancak kabul görmeyen yasa teklifi yeniden Meclis'te gündeme gelmeye hazırlanıyor. Bazı AK Parti'li milletvekillerinin yeşil ışık yaktığı düzenleme 2.3 milyon kadar emekliyi yakından ilgilendiriyor. İlk etapta ise 450 bin kadar kişinin emekli olması hedefleniyor.

 

Meclis'in açılmasıyla Genel Kurul'da kabul görmesi beklenen yeni yasa teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanırsa 8 Eylül 1999'dan önce işe başlayan kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.