EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN TL

EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ 3 BİN TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ve Kurban Bayramları’nda emeklilere ödenen 2 bin liralık bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkardıklarını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Ordu'nun Altınordu İlçesi’nde düzenlenen mitingde konuştu. Mitingde emeklilere dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramları’nda ödenen bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz” dedi.

BAYRAMDAN ÖNCEKİ HAFTA YATIRILACAK

Emekli bayram ikramiyesi zammı, 2023 yılında maaş artışları sonrasında açıklanmış ve bayram ikramiyeleri bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Böylelikle emeklilere geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2’şer bin lira ikramiye ödemesi yapılmıştı. Emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak. Ramazan Bayramı, 10 Nisan’da idrak edilecek. Emekliye bayram ikramiyeleri ise bayramdan önceki hafta hesaplara geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.