Emniyet Müdür Projeyi Denetledi

Emniyet Müdür Projeyi Denetledi

Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, polis birimlerinin kontrol noktalarına ziyarette bulundu.

A+A-

Trafikte duyarlılık meydana getirilmesi  amacı ile İçişleri Bakanlığı tarafından  hazırlanmış olan proje çerçevesinde Demir, kontrolde durdurulmuş olan araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört ve şapka armağan etti.

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli - Afyonkarahisar Karayolu Akkale Mahallesi'ndeki polis denetim noktasına ziyarette bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın çocuklara  karşı “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi çerçevesinde, denetimde durdurulmuş olan araçların içerisindeki çocuklara, kırmızı düdük, tişört ve şapka dağıtımı yaptı. Denetim esnasında bazı sürücüler, ehliyetleri ve ruhsatlarını polislere uzatmışken; polislerin yalnızca çocuklara yönelmesi ve projeyi anlatarak, hediyelerini vermesi ile kısa bir şaşkınlık meydana geldi. Sürücüler, projeyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

Alışkanlık Haline Gelmeli

Emniyet Müdürü Demir, Kurban Bayramı nedeni ile trafikte yoğunluk meydana geleceğini dile getirerek, Huzurlu ve güvenli sürüşün altyapısını meydana getirmek, vatandaşta bir algı oluşturmak amacı ile projenin, Emniyet Genel Müdürlüğünce uygulamaya geçirildiği, çocuklara kırmızı düdük dağıtılıp sürücülerin yaptıkları hatalara düdük çalmalarının istendiği, bu, sürücülerin emniyet kemeriyle araç kullanma, ön ve arka koltuklarda emniyet kemerini takmayı devamlı duruma getirme, bunun yanında cep telefonu kullanmadan araç kullanılmasını toplumun tümünde alışkanlık haline getirmek amacı ile yapılan bir proje olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.