Emniyet'ten Dolandırıcılara Darbe!

Emniyet'ten Dolandırıcılara Darbe!

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde sahte belge düzenleyerek “Dolandırıcılık” suçunu işleyen şahıslara operasyon düzenlendi.

A+A-

Sahte nüfus cüzdanı ile emlak komisyoncuları ve tapu takipçileri vasıtasıyla Tapu Müdürlüğü’ne müracaat ederek satış işlemi gerçekleştirmek isteyen şüpheli şahıs görevli ekiplerce takibe alındı. Yürütülen çalışmalar esnasında satışı gerçekleştirilmek istenilen parsellerin asıl sahibinin yurtdışında ikamet ettiği ve yaz aylarında Türkiye’de bulunduğu ancak vekalet yolu ile satış işlemi yapılmaması yönünde dilekçesinin olduğu anlaşıldı.

Tapu Müdürlüğü’nde asıl şahsa ait belgeler ile satış işlemi esnasında düzenlenen belgelerin çeliştiği yapılan incelemelerde görevlilerce tespit edildi. 12 ayrı parsel’i 7 milyon 250 bin TL’ye satışını sahte evrak düzenleyerek yapmak isteyen ve Dolandırıcılık suçunu alışkanlık haline getiren şahıs görevli ekiplerce alınan tertibat sonrasında işlemleri yürüttüğü esnada suçüstü yakalandı.

Satış işlemi yapmak isterken yakalanan şüpheli şahsın 14 ayrı suçtan ve daha önce işlemiş olduğu Dolandırıcılık suçlarından hakkında toplam (11) yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı anlaşıldı. Şahıs Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.