Emniyetten Yeni Yıl Öncesi Flaş Operasyonlar

Emniyetten Yeni Yıl Öncesi Flaş Operasyonlar

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Denizli'de yeni yıl operasyonları tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

Emniyet güçlerince yasadışı şekillerde temin edilen tüm kaçak eşya, alkol ve tütün mamullerinin satış imalatını yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı 1 kişi ise tutuklandı.

Polis ekipleri yasadışı yollarla piyasaya sürülmek istenen tütün ve tütün mamulü kaçak sigara, puro, dolma sigara, makaron imalatının tespit edilerek kaçak/sahte alkol, kaçak ilaç ve her türlü kaçak eşya satışının önlenmesi amacıyla operasyon yaptı. Yeni yılın da yaklaşması nedeniyle vatandaşların yoğun olarak alışveriş yaptığı bayramyeri olarak bilinin mevkide şüpheli şahıs ve araçlar ekipler tarafından takibe alınarak kaçak eşya satışı yapmak isteyen şahıslar tespit edilerek yakalandı.

Durumundan şüphelenilen araçlarda ve il merkezinde bulunan tütün ve tütün mamulü satışı yapan işyerlerinde, evlerde sigara sarma makinaları ile imalatını da yapan şüpheli şahıslar tespit edilerek çok sayıda tütün ve tütün mamulü ile kaçak eşya yakalandı.  Yine alınan istihbari bilgiler doğrultusunda işyerlerinde görevli ekiplerce yapılan kontroller neticesinde vatandaşlara Sağlık Bakanlığı tarafından satışına izin verilmeyen ve sağlık koşullarına uygun olmayan değişik marka ve ebatlarda kullanımında geri dönüşü olmayacak ciddi sonuçlar doğuran ve kaçak yollarla temin edilmiş faturası ve belgeleri bulunmayan çok sayıda kaçak ilaç tespit edildi.

ALKOL ALINAN MEKANLARA BASKIN

Denizli'de bulunan eğlence merkezleri ve alkol alınan mekanlarda daha ucuza temin ederek vatandaşlara yeni yılın da yaklaşması ile oluşan talep neticesinde normal fiyata satarak sahte/kaçak alkollerin yasa dışı yollarla taklit bandroller ile sağlık açısından uygun olmayan koşullarda piyasaya sürülmesini önlemek amacıyla operasyonlar yapıldı. Yapılan operasyonlarda 3,5 ton kaçak alkol ve sahte alkol yapımında kullanılan maddeler bulunarak el konuldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.