En Çok Bağış Denizli'den

En Çok Bağış Denizli'den

Denizli'nin 2019 senesindeki organ bağı karnesi belli oldu

A+A-

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünce başlatılmış olan Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi çerçevesinde 2019’da Denizli’de 13 bin 624 kişi organ bağışı yaptı. Ve Türkiye’de bu dönemde en çok bağış yapılan il Denizli oldu.

Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artmasına rağmen organ bağışı oranları düşük bir seviyede kalmaktadır.

Projeye Büyük Destek

Bu doğrultuda organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlara anlatmak ve bağışta bulunan kişi sayısını attırarak organ bekleyen hastalara umut olabilmek için Denizli’de 2019 yılında Denizli Valisi Hasan Karahan Başkanlığında il müdürlerinin ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıyla Her Bağış Yeni Bir Hayat projesi başlatıldı. Proje kapsamında Merkez ve ilçelerdeki kamu kurumlarında, belediyelerde, pazar yerlerinde, alışveriş merkezlerinde açılan organ bağış stantları ve vatandaşlara verilen eğitimler sayesinde Denizli’de 2019 yılında 13 bin 624 kişi organ bağışında bulunarak Türkiye’de bu yıl en çok bağış yapılan il oldu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.