En Çok Radyasyon Yayan Çin Menşeili Cep Telefonları!

En Çok Radyasyon Yayan Çin Menşeili Cep Telefonları!

Yayınlanan verilere göre en çok radyasyon yayan telefonlara ilişkin paylaşılan listenin yüzde 40'ını Çin menşeli telefonların oluşturması dikkat çekti.

A+A-

Birçok insan günün büyük bir kısmını cep telefonlarında geçirmekte. Sosyal medyada gezinirken, oyun oynarken veya fotoğraf çekerken zamanımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz cep telefonları için yeni bir istatistik yayınlandı. Alman Radyasyondan Korunma Ofisi tarafından elde edilen cihaz bilgileri göz önüne alınarak en çok ve en az radyasyon yayan cep telefonları açıklandı. Avrupa ülkelerinde 2.0, Amerika’da 1.6 üst değerlerinin altında kalan cihazların sağlık için uygun kabul ediliyor. Özgül Emilim Oranı SAR ( Specific Absorption Rate ) değerleri ölçülen cihazların listesi oldukça dikkat çekici.

İşte Verilerle O Oranlar

r1-002.jpg

En çok radyasyon yayan cep telefonları listesinin ilk üç sırasında Xiaomi bulunuyor. 2017 yılında Google işbirliği ile geliştirilen Mi A1 modelinin 1.75 W/kg emilim değeri ile en çok radyason yayan telefon olduğu görülüyor. Mi A1 modelini sırasıyla Mi Max 3 ve Mi Mix 3 5G modellerinin takip ettiğini görmekteyiz. Paylaşılan listede son zamanların dikkat çeken telefonu Mi 9T modelinin ve iki iPhone cihazının olduğunu görmekteyiz. Ayrıca paylaşılan listenin %40’ını Çinli firma oluşturmakta.

r2-001.jpg

En az radyasyon yayan cep telefonları listesinin ilk numarası ZTE Axon Elite modeli olduğu açıklandı. 2015 yılında Snapdragon 810 işlemcisi ile marketlere giriş yapan telefonun radyasyon emilim değeri yalnızca 0.17 olarak ölçüldü. Axon Elite modeli ile çok yakın sonuç alan ve ikinci sırada bulunan cep telefonu Samsung Galaxy Note 8. Paylaşılan listenin %53’ünü oluşturan Samsung, listede 8 cihazı ile birlikte bulunuyor. Samsung’u takip eden bir başka üreticisi ise Nokia oldu. Nokia 6 ile Galaxy Note 10+ cihazını takip eden Nokia, 5 cihazı ile listede kendine yer buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.