En Önemli Müslüman Lider: İzzetbegoviç

En Önemli Müslüman Lider: İzzetbegoviç

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 16. yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Dünyanın en önemli Müslüman liderlerinden biri olan Aliya İzzetbegoviç'in mücadelesinin asla unutulmadığını, baskılara boyun eğmeden Bosna Hersek'in bağımsızlığı için canını ortaya koyarak halkına uluslararası arenada tanınan bir devlet ve bayrak bıraktığını kaydetti.

Hiçbir Zaman Yılmadı

'Bilge Kral' lakaplı Aliya İzzetbegoviç'in ülkesi ve halkı için verdiği mücadeleye değinen YILMAZ ,” Bu mücadele hiçbir zaman unutulmamalı, unutturulmamalı. Hür yaşamanın kıymetini bilmeyip himayeyi tercih edenler, tarih sahnesinde yok oldular. İzzetbegoviç ise hayatı boyunca Bosna Hersek'in bağımsızlığı için gayret gösterdi. Bu amaç uğruna çok acılar çekti ancak yine de yılmadı. Çünkü o biliyordu ki Bosna Hersek'in bağımsızlıktan başka çaresi yoktu. Bir başka ülkenin himayesine girmek onun için asla kabul edilemezdi. Şu sözleri geleceğe dair umut ve bağımsızlık mücadelesini tescil eder mahiyettedir.”Bizi toprağa gömmeye çalıştılar fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.