Enflasyon Rakamları Açıklandı

Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK 2018 senesi Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi açıklandı. Bu çerçevede  Türkiye İstatistik Kurumu  Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgilere göre;

A+A-

Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 2.26 arttı

Aydın, Denizli, Muğla bölgesinde TÜFE’de  2018  senesi Ağustos ayında bir evvelki aya göre yüzde 2.26, bir evvelki senenin Aralık ayına göre yüzde 14.01, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 19,40 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13.56 arttı.

Türkiye çapındaysa 2018 senesi Ağustos ayında bir evvelki aya göre yüzde 2.30, bir evvelki senenin Aralık ayına göre yüzde 12.29, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 17.90 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde12.61 artış oldu.

Aylık en fazla artış “çeşitli mal ve hizmetler” grubunda gerçekleşti

Alınan bilgilere göre Bölgede ana harcama gruplarına göre TÜFE’de bir evvelki aya göre en fazla artışın yüzde 5.48 ile “çeşitli mal ve hizmetler” grubunda ve Türkiye çapında da en fazla yükselişin yüzde 5.85 ile “çeşitli mal ve hizmetler” grubunda gerçekleştiği ifade edildi.

Aylık en fazla düşüş “giyim ve ayakkabı” grubunda gerçekleşti

Ayrıca yine ana harcama gruplarına göre TR32 Bölgesinde bir evvelki aya göre en fazla düşüş    yüzde -1.61 ile “giyim ve ayakkabı” grubunda oldu. Türkiye çapında da en fazla düşüş yüzde -1,59 ile “giyim ve ayakkabı” grubunda gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.