Enflasyondan Sonra Memur Maaşları

Enflasyondan Sonra Memur Maaşları

TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekli ve memurların kaç lira zam alacakları merak edilir oldu. İşte son enflasyon oranlarının ardından emekli ve memurların alacakları zam oranları…

A+A-

TÜİK tarafından enflasyon verileri açıklandı. Bu açıklamanın ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da belli olmuş oldu. 1 Temmuz’dan sonra memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı tespit edildi.  6 aylık enflasyon rakamının yüzde 9.17 olmasından sonra memur ve emekli maaşlarına da yüzde 5.17 puanlık bir enflasyon farkı yansıyacak.

Haziran ayına ait enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon yine beklenenden yukarı çıktı. Aylık yüzde 2.61 artış gösterdi. 6 aylık enflasyon rakamların açıklanmasının ardından ise memur ve emeklinin alacak olduğu enflasyon farkı da böyle belli oldu. TÜFE’deki 6 aylık yükseliş yüzde 9.17 olarak belirtildi.

En Düşük Memur Maaşı 3.133 TL

Zamların ardından en düşük memur maaşı temmuz ayında 3 bin 133 TL’ye çıkarken; en düşük memur emeklisi maaşı ise 2 bin 149 TL’ye yükseldi.

Yılın başında yüzde 4 zam almış olan memur ve memur emeklileri zamdan yüzde 5,17 puan fazla olan enflasyon farkını temmuz ayında alacaklar. Temmuzda yansıtılacak toplamda zam enflasyon farkı ve artı olarak daha evvel kararlaştırılan yüzde 3.5 olacak. Bu şekilde maaşlar yüzde 9’a yakın zamlanmış halde alınacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.