Engellilerden Başkan Gürlesin'e Ziyaret

Engellilerden Başkan Gürlesin'e Ziyaret

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediyenin engelliler günü için hazırladığı programa katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen engellileri makamında ağırladı.

A+A-

Pamukkale Belediyesi’nin hazırladığı 3 Aralık Dünya Engelliler Programı hazırlıkları tamamlandı. Program kapsamında Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden (Erzincan, Samsun İstanbul, Burdur, Ankara ve Gaziantep) 2 engelli ve 1 refakatçi olmak üzere 21 engelli Pamukkale İlçesi’ne geldi.

Engelliler Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette engelliler kendilerini tanıtıp organizasyondan duydukları memnuniyeti aktardı. Birçok engelli, yeni kurulan bir belediyenin henüz kurulma aşamasında denilebilecek bir durumda engellilere yönelik böyle bir organizasyon düzenlemesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.

Başkan Gürlesin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engellilere yönelik hassasiyetlerini her ortamda dile getirdiğini kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle dedi:

‘Bu hassasiyetimizi engellilere yönelik organizasyonumuzla uygulamaya dökmek istiyoruz. Engellilerimizin derdiyle dertlendik. Bu dertlerimizin bir göstergesi olarak, bu organizasyonla başlangıcını yaptık. Engelli vatandaşlarımızın elinden tutmak adına bu ilk etkinliğimizdir. Ben engelli denilmesini dahi istemiyorum. Ama asıl engellerin beyinde olduğunu düşünüyorum. İşitme engelli olan kardeşimizin o müzik sesini duymadan gösteri yapabilmesi bence çok önemlidir. Bu vatandaşlarımız bana göre engelli değil, olağanüstü bir insanlardır. Ama tabi Allah’ın bir taktiridir. Bir kaderdir. Bizler sizlerin toplumun bir parçası olduğunuzu hissettirmek adına bu algının daha da iyi noktalara getirilmesi için bir günde olsa bu organizasyonu düzenledik. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum. Bizleri geri çevirmeyip bu organizasyonda yer aldığınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm engellilerimizin de engelliler günün tekrar kutluyorum.’

Daha sonra engelliler, program hakkındaki görüş ve düşüncelerini aktardı.

Başkan Gürlesin, konuşmaların ve ziyaretin sonunda tüm engellilere hediye verdi.

Denizli’deki engelli kuruluşları ise diğer illerden gelen engelli vatandaşlara ev sahipliği yapacak. Pamukkale Belediyesi, 3 gün boyunca söz konusu misafirleri ağırlayacak. 2 Aralık 2014 günü engellilere, belediyenin ev sahipliğinde Pamukkale ve Laodikya gibi tarihi ve turistlik yerler gezdirilecek. Gezi, engellilerin uzun süre unutamayacakları anıları arasında yer alacak.

YÖRESEL YEMEKLER YARIŞMASI

3 Aralık 2014 Engelliler Günü’nde, hazırlanan program kapsamında engelliler için yemek yarışması yer alıyor. Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen 14 engelli, program kapsamında yöresel yemekleri hazırlayıp jüri üyelerinin beğenisine sunacak. Bu arada yemek yarışmasında, 6’sı engelli olmak üzere 8 jüri üyesi yer alıyor.

Hasan Güngör Kapalıspor Salonu’ndaki engelliler günü programını Pamukkale Belediyesi çalışanlarından İrfan Atasoy ile oradaki katılımcılar arasından belirlenecek bir engelli vatandaş sunacak. Kapalı Spor Salonu, gelin olacak kız gibi süslenerek o gün engellilere hizmet verecek. Yemek yarışmasında, engellilere yöresel yemeklerin yapımı için yaklaşık 50 dakika süre verilecek.

ENGELLİLERDEN GÖRSEL ŞOV

Programda, bir yandan yemekler hazırlanırken diğer yandan da çeşitli görsel şovlar, izleyicilere sunulacak. 

Özel bir TV kanalında yayınlanan Yetenek-Sizsiniz programında başarı kaydeden Sessiz Dans Grubu, gösterileriyle engellileri büyüleyecek. Yine engellilerden oluşan Halk Oyunları Grubu, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait folklor gösterisiyle gönüllerde taht kuracak. İşitme engellilerden oluşan engellilerin söyleyeceği şarkılar ise çeviri yapılarak katılımcılara sunulup engellilere karşı empati kurulması sağlanacak. Ünlü engelli balet Mehmet Sefa Öztürk de sunacağı dansıyla herkesi kendisine hayran bırakacak.

Yerel sanatçılar, birbirinden güzel eserleriyle güne ayrı bir renk katacak. Bu arada, Fox TV Haber Sunucusu Gülbin Tosun ise onur konuğu olarak Engelliler Günü’nde bulunacak.

Gösterilerin finalinde ise Denizli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı var. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, gösterileriyle ne kadar yetenekli olduklarını herkese gösterecek.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Bu arada yöresel yemek yarışmasına katılanlar da, yemeklerini hazırlayıp jürinin beğenisine sunacak. Jürinin değerlendirmesi sonucu 1, 2 ve 3. olup dereceye girenleri çeşitli sürprizler beliyor.  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yarışmada dereceye girenlere hediyelerini bizzat kendisi sunacak.

Günün sonunda ise ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye verilecek. Başkan Gürlesin, doktor kontrolüyle tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olanlara, tekerlekli sandalye hediye ederek yaşamlarını kolaylaştıracak.  

Pamukkale Belediyesi’nin hazırlayıp sunacağı program bunlarla da sınırlı değil. Başkan Gürlesin, misafir engellileri hem makamında ağırlayacak hem de akşam yemeği vererek engellilerle bir araya gelecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.