Ercüment Hoca Ülkücü Olduğu İçin mi Linç Ediliyor..?

Ercüment Hoca Ülkücü Olduğu İçin mi Linç Ediliyor..?

Korona tedavisi ile alakalı yapmış olduğu çalışmalar ile bilinen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, destek "Korkma Ercüment hoca! Arkanda dağ gibi Türk ulusu var" denilerek geldi.

A+A-

Türkiye Prof.Dr. Ercüment Ovalı’yı konuşuyor. Korona tedavisine ile ilgili yaptığı çalışmalar geniş kitleler tarafından takip edilen Ovalı, virüsün tedavisinde “dornaz alfa” etken maddeli ilacın olumlu sonuçlar verdiğini duyurmuştu.

a4f013e6-793e-4ff4-8f73-3053c83baccc-001.jpg

Ovalı’nın bu duyurusunun ardından, kamuoyunda bir tartışma başladı. Bilim Kurulu üyelerinin de bulunduğu  bazı bilim insanları Ovalı’yı var olan bir ilacı yeni bulmuş gibi açıklamakla eleştirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda Ovalı’ya tepki göstermişti.

“İLAÇ BULMADIK, BİR İLACIN VİRÜS TEDAVİSİNDE YARARLI OLABİLECEĞİNİ GÖRDÜK”

Ovalı ise gelen tepkiler karşısında Twitter’dan yaptığı açıklamalarda; “Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık. Amacımız molekülü biz bulduk demek değildi. Bizim acilen test edilmesini istediğimiz ve öngördüğümüz şey, bu ilacın Covid-19 hastalığı tedavi sürecinde yararlı olabileceği idi.” dedi.

Ovalı sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir.” dedi.

Ovalı, “Bu ilacın Covid-19 tedavisinde kullanımı ile ilgili klinik araştırma gerçekleştirme talebimiz TUSEB’ e iletilmiştir. Bu noktada bizce önemli olan tartışmaların bir kenara bırakılıp acilen bu ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesidir.

2b.jpg

OVALI’YA LİNÇ Mİ?

Salgının ortaya çıkmasının ardından hastalığın çaresini bulmak için ekibiyle birlikte haftalarca çalışmalarını sürdüren Ovalı,  bulduğu yöntemin Fransa ve Yeni Zelanda’da zaten uygulandığı eleştirilerine, "Biz projeye onlardan 15 gün önce 5 Nisan’da başladığımızda dünyada bu konuda herhangi bir yayın yoktu” dedi. Ancak bu duruma rağmen, Ovalı’ya bazı çevrelerin tepki göstermesi dikkat çekti. Söz konusu çevreler, koronanın çaresini yurt dışında bulunmasını beklemekle eleştirilirken, diğer yandan  Ovalı, 9 Nisan tarihli Twitter paylaşımında ise, bu duruma dikkat çekerek, "Medyada covid19'un ilacını bulduk gibi paylaşımlar görüyorum. Bu doğru değil. Uzun suredir emek verdiğimiz projelerimizde nerelere geldiğimizi açıklayacağız." demişti.

Ovalı'ya destek paylaşımları şu şekilde;

3-017.jpg

4-008.jpg

5-003.jpg6-004.jpg7-002.jpg8-002.jpg

9-002.jpg10-003.jpg11-002.jpg12-001.jpg

13-002.jpg14-001.jpg15-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.