Erdoğan'a kına gönderen Şehit Babası MHP'den Aday!

Erdoğan'a kına gönderen Şehit Babası MHP'den Aday!

Dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a kına gönderdiği için Kırıkkale 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Şehit Babası Mehmet Gencer beraat etti.

A+A-

16 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır’da Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şivanperver ile kucaklaştığı için Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen Şehit Babası ve Şehit Aileleri Federasyonu eski başkanı Mehmet Gencer, çözüm sürecine tepki göstererek Erdoğan’a kına gönderdiği için tekrardan yargılandığı Kırıkkale 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada beraat etti.

HAKİMİ PARALELCİ İLAN EDERLERSE ŞAŞIRMAYALIM

Mahkeme sonrası konuşan Mehmet Gençer’in avukatı Yavuz Kuzucu, Bu davada Mehmet ağabeyim değil Türk Milleti yargılanmaktadır. Dava sonucunda müvekkilim olan Mehmet Gencer beraat etti. Hala bir yerlerden emir almayan bağımsız hakimlerimizin olduğunu görmek mutluluk verici. Hakimle ilgili yakında paralelci denilerek görev yeri değiştirilirse şaşırmayalım. Her türlü baskıya rağmen bu kararı veren hakime teşekkür ediyorum. İktidarın pkkya verdiği tavizler, tüm Türk Milleti gibi yakınlarını ve bu ülke için şehit vermiş yakınlarını çileden çıkarmıştır”dedi.

“EY MİLLET, ARTIK UYANIN!”

Avukatın ardından konuşan şehit babası Mehmet Gencer ise,” Ne yazık ki pkk silah bırakacak masalı anlatılıyor. Pkk sınır dışına çıkacak masallarıyla millet uyutuluyor. Çözüm diye halkı kandıranlara Karayılan cevabı vermiştir. Karayılan kesin kararlar alınmadan ve isteklerimiz yerine getirilmedikçe silah bırakmayız demekte. AKP bu yolda halkı kandırmaktadır. Ben buradan bir şehit babası olarak halkıma sesleniyorum. Ey millet, merhum Mehmet Akif’in ifadesiyle artık uyanın! Eğer bugün susuyorsak, korkup bir kenara siniyorsak, dünü ve yaşananları unutuyorsak, yarın için mücadele etmiyorsak, bayrağımız ayaklar altına alınırken hiçbir şey olmamış gibi, normal hayatımıza devam ediyorsak, sözün bittiği yerdeyiz. Demek ki bundan sonrası bizim için ölümdür” şeklinde konuştu.

MHP’DEN ADAY OLACAĞIM

Ankaradaki şehit ailelerinin toplanarak kendisine milletvekili adayı olması teklifi ettiklerini söyleyen Gencer, “Bir şehit babası olarak mecliste bir şehit babasının bulunmasını arzu ettiklerini söylediler. Özellikle MHP’den aday olmam istendi. Gönlümüzde de olan buydu. Ankara birinci bölgeden milletvekili aday adaylığı için gidip müracaat edeceğim. Erdoğan’a kına gönderen Mehmet Gencer, MHP’den aday adayıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.