Ertuğrul: İş Kazalarında İlk Sorumlu İş veren Olmalı

Ertuğrul: İş Kazalarında İlk Sorumlu İş veren Olmalı

Mehmet Ertuğrul, son dönemde gündeme gelen iş kazalarının faturasının mühendislere çıkarıldığını, işverenden maaşını alan bu kişilerin işsizlik korkusuyla sağlıklı denetleme yapamadığını, yasaların yeniden düzenlenmesi ve iş kazalarında ilk sorumlu kişini

A+A-

İş Güvenliği Uzmanı, Tekstil Mühendisi ve Denizli Girişimci Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Mehmet Ertuğrul; 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü'nde Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Tüm yaşam koşulları mühendislik vizyonuna göre şekillendiğini vurgulayan Mehmet Ertuğrul, tüm mühendislerin gününü kutladı. 

"İŞ KAZALARINDA İLK SORUMLU İŞVEREN OLMALIDIR"

Soma ve Ermenek'te maden, İstanbul'daki asansör facialarının tüm faturasının mühendislere kesildiğini belirten Ertuğrul, "İş kazalarından sonra ilk suçlanan mühendisler oluyor. Daha fazla kar etme çabası içinde olan işverenlerin yanında çalışan mühendislerin mühendislik hizmetleri yetersiz olur. Bu tür yerlerde çalışan ve işini doğru yapan mühendisler işsiz kalıyor. Kazalardan sonra mühendisler yargılanıyor ama işverenler hesap sorulamıyor. Maaşını işverenden alan mühendis ve iş güvenliği uzmanları sağlıklı denetleme yapamıyor. Ermenek'te göz göre göre su patlaması oldu. Bu patlamanın olacağını maden mühendisinin bilmesi gerekiyordu. Belki de uyardı, işveren dikkate almadı. Yasalar yeniden düzenlenmeli. İş kazalarında ilk sorumlu işveren olmalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.