Eski Başkan 5 Yıllık Emeğini Tanıttı

Eski Başkan 5 Yıllık Emeğini Tanıttı

Tavas Nikfer'de 1994-1999 yılları arasında DYP’den belediye başkanlığı yapan İbrahim Afatoğlu beldesinin tarihini anlatan 7. kitabını yazdı.

A+A-

Nikfer Eski Belediye Başkanı İbrahim Afatoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde, Hacı Bektaş Veli'nin birinci halifesi "Sarı İsmail Sultan" hakkında yazmış olduğu araştırma kitabı'nın tanıtımıyla ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

5 Yıllık Emek

5 yıllık yoğun bir emeğin sonucu ortaya çıkan 7. kitabını tanıtan Nikfer Eski Belediye Başkanı İbrahim Afatoğlu, "Bu süre içerisinde 1 günden 13 güne kadar uzayabilen, 15'ten fazla alan çalışması, ülke genelinde 19 ilde, 60'a yakın yerleşim merkezine gidilerek hazırlanmıştır. Konusunda ilk ve tek çalışmadır. Sarı İsmail Sultan 1225/1230 yılları aralığında doğmuş, 1225/1330 yılları aralığında Tavas-Tekke Köy'de Hakk'a yürümüş, Hacı Bektaş-ı Veli halifesidir. Alevi-Bektaşi tarihi ve kültürü için önemli bir inanç önderi; Denizli tarihi ve kültürü için de mühim bir şahsiyettir. Türbesi Tavas-Tekke Köy'dedir. Denizli Yöresinde ilk Bektaşi izi Sarı İsmail Sultan'dır. Sarı İsmail Sultan'ın türbesi Tavas-Tekke Köy'deki en çok ziyaret edilen türbesidir. Ülkenin her tarafından ziyaretçileri vardır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.