Eski Hallerinden Artık Eser Yok

Eski Hallerinden Artık Eser Yok

Pamukkale Üniversitesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Servisinde tedavi olmuş olan hastalar son halleriyle dikkatleri çekti.

A+A-

Obez hastalarına kilo vermeleri için yardımcı olmak amacıyla gıda alımları veya besin emilimleri veyahut her ikisinin birden azaltılması için sindirim sistemine cerrahi müdahale yapılmasına “Obezite Cerrahisi” ya da “Bariatrik Cerrahi” deniliyor. Günümüzde laparoskopik cerrahinin gelişmesiyle bu tip ameliyatlar karın açılmaksızın küçük deliklerden teknolojik cihazlarla yapılabilmekte. Bu tip ameliyatlar kelepçe diye de bilinen ameliyatlardan çok farklı. Kelepçe ameliyatları neredeyse hiç yapılmamakta. Şu an dünyada en sık yapılan ameliyat tüp mide diye de isimlendirilen ‘‘Sleeve Gastrektomi’’ veya  ‘’Gastrik By-pass’’ ameliyatları.

 Hastane Ve Cerrah Önemli

Günümüzde obezite ameliyatları doğru ellerde çok düşük risklerle yapılabilmekte. Bu ameliyatı düşünen hastalar evvela cerrah ve hastane konularına dikkat etmelidirler. Hastane tam teşekküllü bir hastane olmalı, 3. basamak yoğun bakım hizmetlerinin verilebilmesi de önemli. Doğru ameliyatla hastalar sağlıklı olarak kabul edilen kilo seviyesine 1 - 1,5 sene gibi kısa bir zamanda ulaşabilirler.

           

170 kg iken geçtiğimiz sene operasyon geçiren Yıldız Örki 86 kg, Meryem Yüksel 115 kg’dan 70 kg ve Ebru Işıkol’sa şu anda 60 kg’a ulaşıp ideal kilolarına gelmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

 

Doç. Dr. Onur Birsen Obezite ameliyatlarını Pamukkale Üniversitesi’nde 2008 yılından bu yana başarılı bir şekilde uyguladıklarını, Ege bölgesindeki en önemli merkezlerden biri olduklarını belirtti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.