eTwinning projesi kalıcı öğrenmeyi sağlıyor

eTwinning projesi kalıcı öğrenmeyi sağlıyor

Türkiye’nin dört bir yanından katılan öğrenciler ile “Bilim Işığında Değerlerim” eTwinning projesi, değerlerimizi bilimsel deney yöntemiyle öğreterek kalıcı öğrenmeyi sağlıyor.

A+A-

Proje altı farklı şehirden on öğretmen ve elli öğrencinin katılımı ile sürdürülüyor. Projeye Bursa’dan Hüsnü Züber İlkokulu, Saadettin Türkün Ortaokulu, Dr Ayten Bozkaya İlkokulu, Abdurrahman Vardar İlkokulu, Antalya’dan Manavgat Borsa İstanbul İlkokulu, Ankara’da Fevzi Atlıoğlu İlkokulu, Mardin’den Büyükdere İlkokulu, Burdur’dan Bahçelievler Şehit Sıdkı Kara İlkokulu ve Denizli’den Süller Ortaokulu katkı sağlamaktadır.

Proje öğretmenlerinden Süller Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şükran DEDE proje ile ilgili şunları söyledi:

“ Çocuklarımızın içinde bulunduğu kuşak sebebiyle kazanımlarının kalıcılığı dijital ve sembolik olma zorunluluğu doğurmaktadır. Biz de öğrencilerimizin kazanımlarını bilimsel deneylerle destekleyerek kalıcı öğrenmeyi hedefliyoruz. Amacımız; bireyin güzel ahlaklı olması, temiz ve düzenli olması, değerlerimiz gibi kazanımları somutlaştırarak öğrenmenin kalıcı olmasını sağlayıp teknolojinin ve dijital ortamların, web 2.0 araçlarının da desteği ile değerlerimizi akla ve mantığa uygun yöntemlerle öğreterek farkındalıklarını arttıracağımıza inanıyoruz. Bu proje sayesinde soyut kavramları kavrama, değerleri deneyler sonucu daha kalıcı öğrenme, akla uygun sonuçlar elde etme gibi kazanımları olacaktır.

Bu proje sayesinde öğrencilerimiz farklı şehirlerden yaşıtları ile dijital ortamlarda ürün üretme imkanı ve bir araya gelme imkanı bulmuştur. İşbirliği ile çalışmayı, ortak ürün elde etmeyi deneyimlemiştir. Ayrıca değerlerimizi somut verilerle deneyler sayesinden bilimsel olarak ispatlamış ve kalıcı öğrenme sağlamışlardır.

Projemiz Kasım ayında başlamış Mart ayında sona ermiştir. Bu süreçte bir çok deneyim kazanan öğrencilerimiz web 2.0 araçları konusunda da bilgi ve beceri sahibi olmuştur.

Projemizde desteği olan tüm öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize ve bizi destekleyen tüm idarecilerimize teşekkürü bir borç bilirim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.