Ev Projesine Rekor Başvuru

Ev Projesine Rekor Başvuru

AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklaması Denizli’yi sevindirdi.Başvurularda izdiham oluştu

A+A-

Denizli tarihinin en büyük hamlesi başlığıyla duyurulan 25 bin konut projesi Denizli halkını heyecanlandırdı. Belediyelerce hemen alınmaya başlayan başvurular bu ayın ikinci haftası kesinleşecek. Evlerden almak isteyen binlerce vatandaş sabah erken saatlerden itibaren belediyelere koştu. Hemen başlanacak ve bir yıl içinde ilk kısmı tamamlanacak konutlar  500’er paketler halinde sahiplerine teslim edilecek. İşçi, emekli, yeni evli, evlenmek isteyen bekarlar ve bütün dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere Denizli’de herkesi ev sahibi yapmayı amaçlayan konut projeleri Denizli tarihinin en büyük hamlesi olarak takdim ediliyor.

 

KAMUOYUNDA YANKILANDI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklaması, kamuoyunda yankılandı. Denizli’de iki gündür en çok konuşulan konu bu konut hamlesi oldu. Ev almak isteyip te çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü alamayan vatandaşlar, bu açıklamayla büyük sevinç yaşayan Denizlililer 250 TL taksit ile 25 bin adet konut başvurularında izdiham meydana getirdi. Konut hamlesinden yararlanmak isteyen Denizlililer sabah erkenden Gün boyunca Denizli Büyükşehir belediyesi dahil Pamukkale, Merkezefendi belediyelerine akın eden binlerce vatandaş, zaman zaman form bulmakta zorlandı.

 

İLÇELERDE DE DURUM FARKSIZ

Sarayköy, Acıpayam, Tavas ve Çivril’de de konut projelerinin başlatılacağını açıklayan Bakan Nihat Zeybekci’nin bu açıklaması, Denizli merkez kadar ilçelerde de geniş yankı uyandırdı. İlçelerdeki vatandaşlar da ev almak için sabah erken saatlerden itibaren belediyelere giderek başvuru formu alma telaşına düştü. Zaman zaman izdiham derecesine varan kalabalığın yaşandığı belediyelerde form bulamayan vatandaşlar, ek formların gelmesini bekledi.

 

KONUTLARIN YAPILACAĞI ALANLAR

25 bin konut Denizli Büyükşehir Belediyesi; Merkez Efendi, Pamukkale Honaz, Sarayköy sınırları içinde olacak. Laodikya antik kenti devamındaki tepeler, Pamukkale Ovalı tepeler ile Göveçlik, Kocabaş, Gürlek Köyü sınırlarında olacak. Talep olmadan Tavas Acıpayam, Çivril ve Sarayköy ilçelerinde de konut yapılacak. Diğer ilçelerde 250 kişilik talep olması durumunda oralarda da konut işlemi hemen başlayacak.

İlk gün Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi’ne yaklaşık 4000 başvuru yapıldı.

 

VATANDAŞ NE DİYOR?

Duran Hüseyin Şahin: “Mesleğim kapıcılık. 3 Çocuğum var emekli olamadım, çalışıyorum. Allah belediyemize zeval vermesin, onlar olmasa biz ev sahibi olamayız yani, askeri ücretle bir ev sahibi dahi olamayız. Mümkünatı yok ev sahibi olamayız çünkü karnımızı anca doyuruyoruz”

Fatma BOZAN: “Yapılmakta olan proje gerçekten çok güzel bir şey, herkesin ev sahibi olmasını isterim. Belediyemiz olmasa konut sahibi olamazdık bu ev sayesinde ev sahibi olacağız”

Gürcü ŞAHİN: “Binalarda eşimle birlikte kapıcılıkta çalışıyorum. Bizler ev sahibi olursak gerçekten çok seviniriz. Yani evimiz yok zaten, hemen duyduk koştuk geldik”.

Burhan ŞENTÜRK: “Babadağlıyım, biz ev almak istiyoruz, evimiz barkımız yok, her ay kira ödüyoruz aylık 300-400 lira bu kiradan kurtulalım ev sahibi olalım”.

Halil ERTEN: “Bizim gibi dar gelirli insanlar için çok iyi bir proje ama inşallah çıkar. 30 yıldır evimiz, damımız yok mağlum çoluğumuz çocuğumuz okuyor, onlarla uğraşırken asgari ücretle emekli olduk ama sonuçta bir evimiz yok, bu şekilde olursa bizde ev sahibi olmak istiyoruz”.

Zehra BOYACI: Ekonomi Bakanımız hemşerimiz Nihat Zeybekçi’nin şu anda bu projeyi hazırlaması çok güzel. Çok memnun kaldık, inşallah bir ev sahibi olabiliriz. Bu proje Denizli’miz için çok gerekliydi. Eve ihtiyacı olan çok insanımız var, inşallah hayırlısı olur, büyüklerimizden Allah razı olsun. Bizler çok memnunuz.

Arif TOKSÖZ: Yapılmakta olan projeyi destekliyorum. Halkın düzeye çıkarılabilmesi için iyi bir proje.

Mustafa BÖCE : Bahsetmiş olduğunuz konutlara az önce gidip başvurumuzu yaptık. Güzel bir uygulama Denizli halkının böyle bir projelere ihtiyacı var. Çünkü sürekli göç alan bir memlekette yaşıyoruz. Bizim açımızdan da iyi kızım var evli ona da başvuru yaptık, genç yaşta ev sahibi olabilme fırsatını yaşayacak. Güzel bir uygulama Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.