Evlenmeden Önce Bu Testi Mutlaka Yaptırın

Evlenmeden Önce Bu Testi Mutlaka Yaptırın

SMA hastalığının önlenmesine yönelik evlenecek ya da evli olup çocuk düşünen çiftlere yönelik “Evlilik Öncesi Ulusal SMA Tarama” programı Denizli’de başladı.

A+A-

Testler Ücretsiz

Evlenecek ya da çocuk düşünen çiftlerin ücretsiz SMA tarama testi yaptırabileceğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

“Spinal Musküler Atrofi (SMA); vücutta istemli kasların kuvvetsizliğine ve erimesine yol açan kalıtsal, nöromusküler bir grup hastalığa verilen addır. Hastalığın günümüzde kesin tedavisi olmayıp ömür boyu palyatif bakım gerektirmekte, aile ve toplum üzerinde maddi / manevi ciddi yük oluşturmaktadır. Bu hastalığın önlenmesinde en önemli adım, evlilik öncesi çiftlerin taşıyıcılık testinden geçmesi ve her ikisi de taşıyıcı olan çiftlerin belirlenerek çocuk sahibi olmadan önce genetik danışmanlıktan ve sağlıklı çocuk sahibi olmak için sunulan hizmetlerden yararlanmaları yoluyla yeni hasta doğumunun engellenmesidir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde SMA hastalığı için evlilik öncesi tarama programı başlatıldı. Denizli’de de başlatılan tarama programına göre; evlenecek ya da evli olup çocuk düşünen çiftler, Aile Sağlığı Merkezleri'nde bu taramayı yaptırabilmektedirler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.