FAST LİMİT 50 BİN TL'YE YÜKSELTİLDİ

FAST LİMİT 50 BİN TL'YE YÜKSELTİLDİ

Bankalar arası hızlı para transferi sistemi olan FAST, üst limitinin 50 bin TL’ye yükseltildiği duyurusuyla gündeme geldi. Yeni limit, Merkez Bankası'nın internet sitesinde 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle resmi olarak açıklandı.

A+A-

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, FAST işlemlerindeki üst limitin 50 bin TL'ye çıkarıldığı bildirildi. Böylece, kullanıcılar artık 7 gün 24 saat boyunca, 50 bin TL'ye kadar olan meblağları herhangi bir zaman sınırlaması olmaksızın, istedikleri kişiye veya kuruma elektronik fon transferi (EFT) yapabilecekler. Ayrıca, FAST-TR Karekod ile yapılan dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde, tek seferde 100 bin TL'ye kadar işlem gerçekleştirilebiliyor.

MERKEZ BANKASI'NIN AÇIKLAMASI

Merkez Bankası'nın internet sitesinde yer alan bilgilendirmede şu ifadeler dikkat çekiyor: "FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021’de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup, kademeli olarak artırılarak 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 50.000 TL’ye yükseltilmiştir. FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100.000 TL’ye kadar işlem yapılabilmektedir."

Bu güncelleme, FAST limitlerinin son olarak 14 Şubat 2023 tarihinde değiştirilmesinin ardından gelen bir değişiklik olarak kayıtlara geçti. Kullanıcılar, bu yeni düzenleme ile daha yüksek meblağlarda işlemlerini hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.