Fedakarlık Abideleri: Güzel Öğretmenler

Fedakarlık Abideleri: Güzel Öğretmenler

Akishaber olarak tüm öğretmenlerimizin  24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

A+A-

Yarın binlerce öğretmen ve öğrenci için heyecan verici bir gün. Çocuklar ilk eğitimlerini aileden alırlar ve belli bir süre sonra yuvadan ayrılma vakti gelir. Çocuğumuz artık okula gidecek ve ilk defa evden ayrılıp dış dünya ile çok yakın bir temas kuracaktır. İşte onu dış dünyada bekleyen ve hayata hazırlayan en önemli kişidir Öğretmen, yani öğreten kişi… Çocuklarımızın aileden sonra eğitimlerine devam ettikleri güzel insanlar.

 

O güzel insanlara emanet edersiniz çocuklarınızı ve çekip gidersiniz… Doğusunda, batısında her nerede olursa olsun. O fedakar insanlar tıpkı kendi çocuklarıymış gibi - hatta bazen kendi çocuğundan bile fazla- ilgilenmeye başlar evlatlarınızla. İşte bu FEDAKARLIKTIR.

 

Her yerde denir ya: “ Öğretmenler fedakarlık yaparak hizmet ederler.” diye. İşte bunu çok iyi anlamalıyız. GERÇEK öğretmenler GERÇEKTENDE fedakardır, özverilidir, sevecendir. Aldıkları maaş yeterli olmasa bile sınıfa girdiklerinde ışık saçarlar ve rehber olurlar.

 

Öğretmenlik aslında gündeme geldiği gibi, “ 3 ay tatil, boş ders, gün boşaltma, 15 tatil” gibi ifadelerden ibaret değildir. Aslında öğretmenlik çift vardiyalı ve hiç bitmeyen bir süreçtir. Okulda başlayan ders anlatma süreci evde yarınki programın kontrolü, varsa yazılı okuma, not girme, projeleri kontrol etme vs. işlerle devam eder. Bir işçi mesaisi bittiği anda eve gidince “yarın küreği nasıl sallamalıyım diye “ düşünmez. Ama öğretmen okumalıdır, üretmelidir, veli ile iletişim kurmalıdır… Yani sürekli bir aktiflik söz konusudur.

 

İşin özü İYİ ve GERÇEK öğretmenler çocuklarımızın kişiliklerini oluşturan, onları güzel kaynaklarla besleyen, çiçeklerimizi soldurmadan büyüten nadide insanlardır ve bu nesil onların gücü ile ayakta kalacaktır.

 

Biz de akishaber ailesi olarak Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu güzel günleri kutluyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.