“Festival içeriği açısından ulusallaşmayı hak ediyor”

“Festival içeriği açısından ulusallaşmayı hak ediyor”

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, “Babadağ Festivali gelenekseli güncelleme konusunda çok başarılı”

A+A-

Babadağ Belediyesi tarafından düzenlenen Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’ne katılan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, “Festival adının hakkını verecek şekilde kültürel birçok öğeyi bünyesinde topluyor. Festival ulusallaşmayı hatta uluslararasına aşmayı hak ediyor” dedi.

Babadağ Belediyesi tarafından düzenlenen Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali vatandaşların yoğun ilgi gösterdi. Stantlarda yerlerini alan kadın girişimciler birbirinden güzel el emeklerini, göz nuru ürünlerini sergiledi. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, bando takımı, yöresel halk oyunları, modern dans gruplarının gösterileriyle devam etti. Festivalde Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümü ve Ümit Yelin işbirliğiyle yapılan geleneksel motiflerin resmedildiği “Çeyiz Sandığından Sokağa Projesi” açılışı gerçekleştirildi. Açılışa TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, ilçe başkanları, parti üyeleri, muhtarlar ve meclis üyeleri katılım sağladı.

 

“Festival içeriği açısından ulusallaşmayı hak ediyor”

Festivale katılanlarla sohbet eden Ün, ardından stant açan esnaf kadınlarla görüşerek alışveriş yaptı. Çeyiz Sandığından Sokağa Projesi açılışının ardından konuşan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, “Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali adının hakkını verecek şekilde kültürel birçok öğeyi bünyesinde topluyor. Gelenekseli güncelleme konusunda çok başarılı bir örnek. Özellikle el sanatları alanında yeni nesli geleneksel ile buluşturma potansiyeli çok yüksek. Gerekli işbirlikleri yapılması halinde içeriği açısından daha büyük ulusallaşmayı hatta uluslararasına aşmayı hak ediyor. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve ilçe halkına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.