Fikir Alış Verişi Yapıldı

Fikir Alış Verişi Yapıldı

Pamukkale Üniversitesi ve Kyoto Teknoloji Enstitüsü’nün beraber hazırlamış olduğu “Havlu Kalitesinin Tanımı ve Ölçümü” isimli TÜBİTAK destekli projeye, Birlik “Turkish Towels” markasının kuvvetlendirilmesi faaliyetleri çerçevesinde destek veriyor.

A+A-

Bu çerçevede, 17-21 Haziran 2018’de Japonya’dan Denizli’ye gelen alanlarında  uzman akademisyenlerin olduğu heyet, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Yüksel İkiz’in liderliğinde havlu üretimi yapan bazı firmalarda Denizli Havlusunu tanımak ve analizini gerçekleştirmek için gözlem ve incelemelerde bulundular.

 

Bunun yanında, Japon akademisyenlerden meydana gelen heyet 18 Haziran 2018 tarihinde Birliği ziyaret edip, Yönetim Kurulu üyeleri ile toplantı yaptı.

 

Birlikte yapılan toplantıya; DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, DENİB Muhasip Üyesi Selim Yaymanoğlu, DENİB Yönetim Kurulu Üyelerinden Mukaddes Başkaya, Cüneyt Demirkan ve Osman Uğurlu ev sahipliği yaptılar.

Değerlendirme Yapılacak

Toplantıda, Kyoto Teknoloji Enstitüsü akademisyenlerinden Atsushi Sakuma tarafından havlu kalitesinin subjektif ve objektif değerlendirilmesi ile alakalı yapılan sunumdan sonra; Türk havlusu üstüne karşılıklı fikir alış verişleri yapıldı. Bunun yanında, proje çerçevesinde elyaf içeriği, iplik yapısı, hav yüksekliği, gramaj değerleri göz önünde bulundurulup toplanacak havlu örnekleri arasından test edilebilecek havluların seçilerek gerekli değerlendirmelerin yapılmasının “Türk Havlusunun Standardizasyonu bakımından yararlı olabileceği ve gerekli adımların atılacağı da vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.