Filiz'den Bayram Mesajı

Filiz'den Bayram Mesajı

Filiz'den Bayram Mesajı

A+A-

Bayramların vefanın sırrını, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlar olduğunu belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Maneviyatın, duanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, buluşmanın müstesna anlarından birisi olan; Aziz Milletimizin, yüce dinimizle müşerref olduğu kutlu asırlardan bu yana inanç, ihlâs, coşku ve heyecanla kutladığımız Kurban Bayramı’na tekrar erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz ” dedi.

Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Filiz mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “  İslam alemi olarak bir mübarek kurban bayramını daha idrak etmekteyiz. Öncelikle, bu önemli ve anlamlı günlerin ülkemiz, milletimiz, bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olması dileklerimi ifade etmek istiyorum.

Bilindiği gibi,insanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından büyük bir önem ve değere sahiptir. Çünkü, bu güzel günleri, kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün hakim olduğu bir mana iklimini yaşamak ve kalıcı kılmak için bir vesile olarak görmek  gerekmektedir.

Bu itibarla dini bayramlarımız ruhen arınma, zihnen sükûnet, bedenen rahatlık için manevi anlamda yeni fırsatların ortaya çıkmasına kapı aralayan mana yüklü özel günlerdir. Sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin; asırlardan beri yoksulları kollayan ve gözeten, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevi bulunmaktadır. Kurban Bayramı; toplumsal ahenk ve işleyişin manevi vasıtaları arasında da yer almaktadır. Temennim ve dileğim; bu olumlu duygu ve davranışların sadece bayramlarla sınırlı kalmaması, yılın tüm günlerinde vatandaşlarımıza hâkim olmasıdır.

Bayramlarda görülen birlik, hoşgörü, müşterek hareket eğiliminin, aziz millet fertlerinin birbirine göstereceği sevgiyle birleşmesi, muhatabı olduğumuz sorunların çözümü için; kalıcı, sağlam ve etkili bir çıkış yolunu inşa edeceği iyi bilinmelidir. Birbirimize gösterdiğimiz sevgiler, karşılıklı olarak sunduğumuz ikramlar, şuurla destek verdiğimiz kardeşlik bağları hiçbir kötü emelin ve habis niyetin başını kaldırmasına müsaade etmeyecektir.

Başta milletimizin birlik ve beraberliği, devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden terörle mücadele ve dava şehitlerimize; dünyanın her yerinde zulme maruz kalarak hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Mukaddes bayram vesilesiyle hemşehrilerimin Kurban Bayramını içtenlikle kutluyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.