Final’de eğitim-öğretim başladı

Final’de eğitim-öğretim başladı

Denizli Final Okulları’nda yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı yaşandı.

A+A-

Tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi Denizli Final Okulları’nda da yeni eğitim-öğretim yılı törenle başladı. Otulda gerçekleştirilen açılış törenine öğrenciler, veliler ve Final’in eğitim kadrosu katıldı.

Herkeste, yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı vardı. Denizli Final Okulları Kurucu Müdürü Sadi Öztekin, törende yaptığı konuşmada herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Öztekin, “Sayın velilerimiz; geçen yıl bu vakitler müthiş bir heyecanla başladığımız eğitim serüvenine, heyecanımızı daha da artırarak devam etmenin sevinci ve gururunu yaşıyoruz. Sizler bize güvenerek bu pırıl pırıl gencecik yürekleri emanet ettiniz. Bu güveninize layık olacağımızdan emin olun ve rahat olun. Final okulları olarak sizi mahcup etmeyeceğiz.  Çünkü; kadromuz zaten güçlüydü, ama bu yıl daha da güçlendik. Bu kadro ekip ruhunu önemseyen bireysellikten uzak bir kadro. Çünkü; hepinizin bildiği sloganımıza yani ’’hem yaşam hem sınav başarısı’’na nasıl ulaştığımızı yaşayarak öğreneceksiniz. Çünkü; sistemimiz yayınlarımız ve kadromuzla nasıl bir bütün olduğumuzu; sadece Denizli’de değil, ülke genelinde Final Eğitim Kurumları’nın başarısını bu yıl çok daha iyi göreceksiniz. Çünkü; ‘’ korku kültürü’’ yerine ‘’sevgi kültürü’’ ile yetiştirdiğimiz çocuklarınızın kısa sürede olumlu yönde değişeceğine tanık olacaksınız. Çünkü; TEOG, YGS ve LYS gibi merkezi sınavlara hazırlıkta diğer kurumlardan daha farklı bir süreç yaşandığını ve sonuçta çok önemli başarılara imza attığımızı göreceksiniz. Çünkü; veli- öğretmen- öğrenci üçgeninde sıkışıp kalınmadığını bilakis bu sacayağının hep iç içe olduklarına tanık olacaksınız. Yani velinin yönlendirdiği  bir okul olmayacağız, ama okulun yanlış yere yönlendirdiği veli de istemiyoruz. Karşılıklı fikir alışverişini önemseyen bir eğitim sistemimiz olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın” dedi.

 

Eğitim felsefelerini de açıklayan Öztekin, “Öğrencilerimiz ise;  en az iki yabancı dili ana dili gibi konuşan, ama Türkçemizi çok daha iyi kullanan, kitap okumaktan hoşlanan, planlı ders çalışan  ama sosyal hayattan kopmayan, ülkesi ve milletini seven ama dünya ile barışık, karşıdakini aşağılamadan sorgulayabilen, hakkını arayabilen, özgüveni yüksek, saygılı, sınavlarda yüksek puan hedefleyen, hangi mesleği yapabilecekse o mesleğe severek hazırlanan bir birey olsun istiyoruz.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in  de dediği gibi; Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız şanlı ve yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor, hepimiz için başarılı ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.