Fırıncılar Odasından Pide Uyarısı

Fırıncılar Odasından Pide Uyarısı

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karabadan Ramazan Pidesi fiyatları ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Açıklamada Denizlide 2 seneden beri fiyatı değişmeyen, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan Pidesinin bu sene yapılan maliyet hesapları sonucunda Denizli merkezinde 300 Gr. Susamlı pidenin fiyatının 1.75 TL. olarak belirlendiğini, halkın tamamının Ramazan ayı süresince pideyi kolay bir şekilde almalarını sağlamak için; artan hammadde ve işçilik maliyetlerine rağmen, hem gramajı, hem de fiyatı ile uygun olan en ince hesaplara dayanan bir maliyet çıkardıklarını dile getirdi. 

TEK ŞART

Tespit edilen Ramazan Pidesi fiyatları Ege Bölgesi’nin en ucuz fiyatları arasında olduğunu vurgulayan Karabadan, halktan beklentilerinin, pazar yerlerinde açıkta satılan ve diğer şehirlerden gelen araç içinde satılan pidelere itibar etmemelerini, bakkal, market, ekmek fırınları ve pideci esnafından sıcak olarak pideleri almaları olduğunu belirtti.

İSRAF UYARISI

Ekmeğin hayat olduğunu ve insanların hayatlarını ekmek parası üzerine kurduklarını söyleyen Karabadan, tüketicilerin israftan kaçmaya daha çok önem vererek, pideyi günlük  tüketebilecekleri kadar almalarını rica etti ve Ramazan ayının Denizli’ye tüm İslam alemine hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.              

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.