Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

Fransa’ya seyahat etmeyi planlamış olan Türk vatandaşlar yapacakları seyahat öncesi Fransa vizesi almaları zorunludur.

A+A-

Fransa’ya seyahat etmeyi planlamış olan Türk vatandaşlar yapacakları seyahat öncesi Fransa vizesi almaları zorunludur. Umuma mahsus pasaportu olanlar Fransa vizesi almaları zorunlu iken, resmi (Yeşil, Siyah, Gri ) pasaport sahibi olanlar ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Fransa vize işlemlerinden muaf olmaktadırlar. Diğer yandan Fransa vize başvuru işlemleri için özel fotoğraf çekimi, parmak izi vermek ve mülakat gibi bazı vize işlemleri için bir takım şartlar bulunmaktadır. Fransa vize başvurusunu yapacak kişinin Fransa’ya yapacağı seyahat amacına uygun olan vize türüne uyan vize evraklarını eksik olmayacak ve doğru bilgiler olacak şekilde hazırlaması gerekir.

Fransa vize başvurusunda bulunacak kişi, Fransa vize uyum şartlarını yerine getirmesinin ardından kısa süreli olacak Fransa seyahatleri için en fazla 90 gün konaklama yapma hakkı kazanır. Fransa vize başvuruları, Fransa Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş seyahat acenteleri ve vize başvuru merkezlerine yapılan başvurular ile yapılmaktadır. Fransa Konsolosluğu, kısa süreli olacak vize başvurularını direk olarak kabul etmemektedir. Kısa süreli olan Fransa vizesi başvuruları Fransa Konsolosluğu’nun yetki verdiği vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır.

Fransa Vize Başvurusu

Fransa vizesi için gerekli olan vize başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgiler olacak şekilde doldurulması gerekir. Doldurulan Fransa vize başvuru formu diğer evraklar ile beraber Fransa Konsolosluğu veya Fransa Konsolosluğu’nun yetki verdiği vize merkezlerine başvurular yapılır. Fransa Konsolosluğu 10 yıldan fazla eski olan ve seyahat bitim tarihi itibarıyla en az 3 ay geçerli süresi olmayan pasaport ile yapılacak vize başvurularını kabul etmemektedir.

Schengen Bölgesi içerisinde bulunan ülkelere seyahat yapmak isteyen kişiler, yapacakları seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları Schengen ülkesinden başlatılmak suretiyle diğer Schengen ülkelerine aynı vize ile seyahat yapabilirler. Schengen vize süresi 90 gün ile sınırlı olmaktadır.

Fransa Vize Randevusu

Fransa vize işlemlerinde evrakların teslimi vize randevu günü yapılmaktadır. Fransa vizesi randevusunda evrakların teslim edilmesinin yanında parmak izi verilmesi de yapılmaktadır. Fransa vize randevusunda teslim edilecek evraklar eksiksiz ve güncel bilgiler verilerek doldurulan evraklar olması gerekir. İlk defa Schengen vizesi başvurusu yapacak kişilerin parmak izlerini verme zorunluluğu Schengen vize yönetmeliğine göre zorunlu olmaktadır Fransa vize başvuru randevusunda verilen parmak izleri 5 yıl süreyle geçerli olmaktadır. Fakat Schengen üye devletlerinin ikili anlaşmalarına göre, bir başka schengen ülkesi vize talebinde vurulması durumunda yeniden parmak izi alabilir.

Fransa vize randevusunda verilen evraklarda kullanmış olduğunuz fotoğraflar biyometrik olması gerekir. Vize başvurusunda verilen biyometrik fotoğraf yeni olması gerekir. Fransa vizesi başvuru süresinin sonucu vize randevusunun tarihiyle direk olarak ilgilidir. Fransa vizesi randevusundan sonra vize sonuçlarının olumlu veya olumsuz sonucu 15 gün içerisinde belli olmaktadır. Fransa Büyükelçiliği gerek görmesi durumunda vize başvurusunu yapan kişiyi mülakata çağırabilir. Mülakatta gerekli doğru bilgiler verilmesi zorunludur.

Fransa Vize Başvuru Formu

Fransa vize başvuru formu, Fransa konsolosluğu tarafından hazırlanmaktadır. Fransa vize başvuru formu vize başvurusu yapan kişi hakkında Fransa konsolosluğu bilgi edinmeyi ister. Fransa vize başvuru formu, eksik olmayacak ve güncel doğru bilgiler verilecek şekilde doldurulması gerekir. Fransa vize başvuru formu Fransızca ve İngilizce dillerinde olacak şekilde doldurulması zorunludur. Fransa vize başvurularında Fransa vize başvuru formu yok ise başvuru işlemleriniz yapılmaz. Fransa vize başvuru formundaki bilgiler, diğer gerekli olarak hazırlanan evraklardaki bilgiler ile uyuşması gerekir. Vize başvuru formu diğer evrakların arasında yer almalıdır. Evrakların eksik olması vize başvurusunun iptaline neden olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.