Garip: Belediyeler Ahlak Zabıtası Değil!

Garip: Belediyeler Ahlak Zabıtası Değil!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, Belediyelerin ahlak zabıtalığı yapma gibi bir görevi olmadığını söyledi.

A+A-

Pamukkale ilçesinde Kınıklı polis merkezinde yapılan ‘‘ huzur toplantısında’’ Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in ‘‘ buradan aleni duyulsun apart olan heryere gireceğiz, bugüne kadar müdahale edilmediyse bizim dönemimizde olacak’’ açıklamasına tepki gösteren, MHP’li Yusuf Garip, Belediye Kanununda belediye başkanına verilen görevlerin açıkça belirtildiğini, kanunlarda açıkça yetki verilmediği halde ‘‘ apart olan her yere gireceğiz’’ sözünün hukuk devletinde kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

“APART OLAN HER YERE GİRMEK’’ ANAYASAL SUÇTUR”

Garip, yaptığı yazılı  açıklamada “Belediye Kanunun 38. Maddesinde açıkça belediye başkanının görevleri belirtilmiştir. Bu görev ve yetkiler arasında konutlara girip ahlak zabıtalığı yapmak gibi görevi yoktur. Anayasanın 20. maddesinde ‘ Özel hayatın gizliliği ve korunması’’ başlığı altında; herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak, usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin üstü, özel kâğıtları ve eşyası aranamaz ve bunlara el konulamaz.  Hükmü yer almaktadır. Yine Anayasanın 21. Maddesinde  ‘‘Konut dokunulmazlığı’’ başlığı altında Kimsenin konutuna dokunulamaz” dedi.

“BÖYLE BİR YETKİSİ YOK”

Pamukkale belediye başkanının  böyle bir yetkisinin olmadığını ifade eden garip şunları söyledi: “Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz. Hükmü yer almaktadır. Anayasamızda yer alan bu emredici hükümler var iken ‘‘ apart olan her yere gireceğiz’’ sözünün hukuk devletinde kabul edilemez bir durumdur, anayasanın açıkça ihlalidir. Sayın başkan bu açıklamasını fiilayata geçirdiği takdirde anayasal bir suç işlemiş sayılır. Sayın Gürlesin’in bu açıklamasıyla;  gerçekten herkesin konutlarına girerek yasalarda kendisine verilmeyen bir yetkiyi mi kullanmak istemektedir? Yoksa apart işletmeciği yapan kişilere, yada apart inşaatı yapıp satan bir kısım müteahhitlerin yaptığı imara aykırı apart adı altında kullanılan yapıları yapıp satan ve kullananlara göz dağı mı vermektedir? Ya da,  bir dönemin başbakanı şimdiki cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aylar önce apartlar ile ilgili açıklamalarına atıf yapılarak,  Erdoğan’ın izinden gidiyorum mesajını bir yerlere vermeye mi çalışmaktadır?”

MESUT GÜLER 

Yazar Emine Supçin ile Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça ile yaptığı ''SIRADIŞI'' Bu proğramı mutlaka izlemelisiniz...AŞAĞIDAKİ LİNKİ Tıklayarak izleyebilirsiniz...


AKİSHABER TV - SIRADIŞI / Emine SUPÇİN

http://www.youtube.com/watch?v=o_xErICSH3M

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.