Garip: Hukuki Mücadele Vereceğiz

Garip: Hukuki Mücadele Vereceğiz

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, Merkezefendi’nin Göveçlik Mahallesi’nde, sanayi alanının konut alanına dönüştürülmesi ve kat yüksekliğinin de 2’den 8’e çıkarılmasına tepki gösterdi.

A+A-

Kat yüksekliğinin 2’den 8’e çıkarılmasının ranttan başka izahının olamayacağını belirten MHP’li Garip, “Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin 20 Ocak 2015 tarihli oturumunda Göveçlik’te bulunan 98.000 m2’lik sanayi alanlı taşınmazın vasfının değiştirilerek %80 konut %20 ticaret alanı şekline dönüştürülmesine ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan oylamada Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak ret oyu kullandık. Ret oyu kullanmamızın gerekçesi Büyükşehir Belediye Meclisinde 1/5000’lik planın oylanmasından sonra taşınmazın sahipleri 03 Kasım 2014 tarihinde taşınmazı satmıştır” dedi.

Söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekirse hukuki yollara başvuracaklarını kaydeden Garip, “Büyükşehir belediye meclisine geldiğinde taşınmazın mülkiyeti başka kişilere geçmiştir. Plan değişikliği ile yapılmak istenen amaç bu parsele özgü kişiye özel bir düzenleme olduğunu düşündüğümüz yeni malikler lehine rant oluştuğu kanaatindeyiz. Plan değişikliği yapılan bu bölgede 8 katlı başka bir planlama bulunmamaktadır. Çevresindeki yapılar en fazla 2, 3 kat planlı alanlardır. Sırf bu parsele özgü 8 kat yükseklik %80 oranında en az 200 konutun düşünüldüğü, %20 ticaret alanının öngörüldüğü bu alanda çevresinde emsal oluşturmayacak türden kişiye özel düzenleme yapıldığı ve rant oluştuğu düşüncesi ile bu ranta alet olmamak adına bu plan değişikliğine ret oyu kullandık. Gerekirse bu konuda da her türlü hukuki mücadeleyi vermeye hazırız” diye konuştu. MESUT GÜLER  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.