Gazeteciler Toplumsal Gücümüz

Gazeteciler Toplumsal Gücümüz

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Şahin Tin; “İlkeli ve dürüst habercilik kimliğiyle vatan savunmasına ve devletimizin bağımsızlık mücadelesine omuz veren Gazetecilerimiz toplumsal gücümüzdür” d

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Şahin Tin, yayınladığı mesajında güçlü ülkelerin etkin ve modern teknoloji ile donatılmış basın yayın organlarına sahip olduğunu ifade etti. Şahin Tin mesajında şu görüşlerini paylaştı; “Toplumsal yapının sağlam temeller üzerine kurulması şüphesiz özgüveni yüksek, demokratik işleyişi güçlü kimlikle mümkün olacaktır. Bağımsızlık ve tarafsızlık ilkesi güçlü basın anlayışına sahip ülkeler, demokrasiye olan inancını daha da sağlam bir zeminde yaşayabilen ülkelerdir. Tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesini vazgeçilmez bilen gazetecilerimizin sorumlu davranmak gibi toplumsal bir görevinin olduğu da unutulmamalıdır. Şeffaflaşmadaki üstlendikleri rol itibariyle kilit bir görevi olan basınımız zor şartlara rağmen sayısız başarılara imza atmıştır. Günden güne medyanın çeşitliliği de artıyor. Sosyal medya, internet medyası, radyo, gazete ve televizyonlar gibi belli başlı haber kimlikleri, habercinin de yükümlülüklerini artırmaktadır. Toplumun doğrularını yanlış algılarla yönlendirmeye çalışan ve kirli propagandalarla böylesi kutlu bir mesleği yıpratan provokatör kalemlere de geçit verilmemelidir. Bu manada Denizli’mizde gazeteci kardeşlerimizin ortaya koyduğu dürüst habercilik anlayışı göğsümüzü kabartmaktadır. 

 BASINIMIZ MİLLİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ

 Türkiye’de basın 15 Temmuz tarihinde kahramanlık örneği sergilediğine dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “15 Temmuz hain darbe girişiminin milletimiz tarafından püskürtülmesinde en büyük etkenlerden birisi de şüphesiz basınımızın duyarlı bir yaklaşım sergileyerek milli bir duruş ortaya koymasıdır. O gece basınımızın ortaya koyduğu gayret takdire şayandır. Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarının ve medya çalışanlarının sorumlu yayıncılık örneği sergilemesi millet olarak birlik ve beraberlik duygularımıza ışık tutmuş ve güç vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta coğrafyamızdaki savaş bölgelerinde son derece zor şartlar altında canları pahasına görevini yürüten gazetecilerimiz olmak üzere tüm medya mensuplarımızın ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.