Gazeteciler Vatandaşla Yöneticiler Arasındaki Köprüdür

Gazeteciler Vatandaşla Yöneticiler Arasındaki Köprüdür

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle bir mesaj paylaştı.

A+A-

Prof. Dr. Kutluhan mesajında, basın mensuplarının mesleki etik değerler çerçevesinde toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma konusunda önemli görevler üstlendiğini ifade etti.

“Demokrasilerin olmazsa olmazları arasında yer alan basın kuruluşları ve medya, halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyaçlarını ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde karşılayan ve bu anlamda büyük sorumluluklar üstlenmiş toplumlar için son derece önemli olan bir kuvvettir. Mesleki etik değerler çerçevesinde toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma konusunda önemli görevler üstlenen basın mensupları, vatandaş ile yöneticiler arasında da aynı zamanda bir köprü vazifesi görmektedir. Bu yönüyle mesai kavramı olmaksızın büyük bir emek ve özveri ile çalışan gazetecilerimiz, bu yönleriyle milletin; duygu düşünce ve taleplerine tercüman olmaktadır.

Büyük katkıları sunmaktadır

Bilgi ile iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde, toplumların doğru bilgiye en kısa sürede erişebilmeleri konusu, gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemini bir kat daha arttırmaktadır. Her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla basın camiası, en küçük yerleşim yerlerinden ülkenin geneline kadar sosyal, kültürel ve ekonomik büyümede, yürütülen proje ve çalışmaların kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde büyük katkıları sunmaktadır.

Tüm bu duygu ve düşünceler ile İlimiz başta olmak üzere halkımızın gözü kulağı olan ve başarılı çalışmalar yürüten tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.